Home » Kaunas Drama Theatre legger ut på en internasjonal kreativ flytur: The Navel of the World snakkes på engelsk

Kaunas Drama Theatre legger ut på en internasjonal kreativ flytur: The Navel of the World snakkes på engelsk

by Connie Nielsen

Kaunas National Drama Theatre (NKDT) legger ut på en internasjonal kreativ flytur. Under turneen til Norge deltar NKDT på den internasjonale konferansen for inkluderende barne- og ungdomsteater «Join In» i Bergen og presenterer en forestilling «Teenage of the World» for ungdom.

30. september – 2. oktober vil forestillingsprogrammet bli supplert med foredrag, kreative workshops og diskusjoner på konferansen, som finner sted for første gang.

Teaterutøvere og teoretikere diskuterer sentrale spørsmål: Hva bringer kunstopplevelsen til det unge publikummet, hvordan påvirker interaktivitet og aktiv deltakelse i teatret nye kunstarter eller stimulerer engasjementet til publikum til sterkere demokratiske prosesser i samfunnet?

Programmet med interaktive forestillinger av festivalen inkluderer «Companies: 13» (Norge), «Bird and Bat» (Island), «Kava Kulturalis Muhely» Theatre (Ungarn), «Tigerstadsteatret» (Norge), «Eventyr i parken» ( Norge ) og Litauen som representant for NKDT. Skuespillerne skal fremføre stykket «Verdens navle» av Agnė Sunklodaitė på engelsk.

NKDT-forestillingen analyserer unge menneskers verden, deres frykt og grusomhetens natur. Handlingen er basert på linjene i William Goldings roman The Lord of the Flies og unge menneskers bekjennelser, men publikum ser ikke bare fremføringen av stykket, men uttrykker også tanker, søker løsninger på situasjoner sammen med andre.

Utfordringen: Numbers of the World i Norge må ikke bare spille på engelsk, men må også prøve å appellere til et helt ukjent lokalt publikum. / Foto av D. Stankevičius

«W. Golding bygger et minisamfunn i sitt arbeid som har sine egne regler, og det er denne samfunnsmodellen som ble brukt til å snakke med unge mennesker, stille spørsmål, hvordan vi kan snakke med hverandre, hvor ønsket er fordi makt kommer fra ønsket om vold», sier A. Sunklodaitė: Unge mennesker har ingen å snakke med om det, så formålet med forestillingen er mer terapeutisk – de interaktive delene er ment å snakke med en ung person. «

Ifølge artisten er barn mye mer åpne for skuespillere som nettopp har spilt gjenkjennelige øyeblikk på scenen enn psykologer som diskuterer med dem etter en forestilling. «Vi bestemte oss for denne typen interaktivt teater – vi snakker med unge mennesker under forestillingen. Du snakker ikke i det hele tatt. Å bevege seg mot et snakkende og underholdende samfunn er en stor prestasjon for oss, sa A. Sunklodaitė.

Teaterarrangementet i Norge er et resultat av et samarbeid mellom fem europeiske teatergrupper og teatre. Band har stiftet nettverket Delta i livet, som diskuterer og deler erfaringer med inkluderende teater for barn og unge. I løpet av denne tiden utvekslet nettverksutviklerne kreative metoder og delte kunnskap i Budapest, Reykjavik, Bergen og Kaunas, og fra dette samarbeidet utviklet Join In-konferansen, organisert i Bergen. I tillegg vil samarbeidet fra utøvere i dette området av teatret i 2022. Et internasjonalt ungdomsprosjekt «Tower of Babel» vil vokse, som vil bli presentert i NKDT og i Kaunas-distriktet.

You may also like

Leave a Comment