Home » Alpint: Kilde vil «beholde selvtilliten frem til lekene»

Alpint: Kilde vil «beholde selvtilliten frem til lekene»

by Thure Lindhardt

«Jeg vil beholde denne selvtilliten frem til kampene», sa norske Aleksander Aamodt Kilde etter en ekstraordinær desember (4 seire), mindre enn ett år etter korsbåndsruptur i høyre kne, til AFP.

Fra Innsbruck (Østerrike), hvor han bor, snakket vinneren av den store krystallkulen om sin rehabilitering, fremgangen sin og de planlagte olympiske leker i Beijing om én måned (4.-20. februar).

SPØRSMÅL: Du vant fire løp i desember. Du ser ikke ut til å stoppe…

SVAR: «Det er utrolig. Mindre enn ett år etter kneskaden kunne jeg ikke ha forestilt meg det.

Spørsmål: Har du fortsatt daglige følgetilstander?

Norske Aleksander Aamodt Kilde på Super G i Bormio (Italia), 29. desember 2021 (AFP / Arkiv – Fabrice COFFRINI)

A: «Jeg må alltid være forsiktig, kroppen må behandles med respekt. Min restitusjon fra et løp er ikke den samme, jeg har fortsatt knesmerter. Jeg kan ikke lenger ha en så travel timeplan som før. kneet mitt klarte ikke det. I det minste for denne sesongen må jeg være forsiktig.»

Spørsmål: Virker du enda sterkere enn før skaden?

A: «Jeg jobbet med mine fysiske svakheter under rehabilitering. Jeg så mange skivideoer for å finne ut hvor jeg kan forbedre meg. Nå forstår jeg bedre hva som kreves for å være rask og hva som er der for øyeblikket.» Det er ingen vits i å gå for fort. Jeg er en mektig person, men når du står på ski trenger du hele pakken. Jeg trenger ikke lenger bruke 100 % av kreftene mine som før. Jeg er mer bevisst på musklene mine, har mer kontroll over kroppen min og dens balanse. Jeg startet fra bunnen av igjen, spesielt på musklene i bena, og trente de små musklene for å bedre komplementere de store musklene. Det var naturlig å opereres etter det, noe som ikke er vanskelig å gjøre med vekttrening. Jeg er også mentalt sterkere, mer balansert. Jeg har også jobbet med teknikken min, hvordan jeg kan holde posisjonen min på veldig vanskelige passasjer som i Bormio.»

Spørsmål: Du er 2. i den samlede rangeringen, 276 poeng bak sveitseren Marco Odermatt. Har du forhåpninger om en ny stor klode?

Aleksander Aamodt Kilde ved målgang av Val Gardena Downhill, 18. desember 2021 (AFP / Arkiv - Marco BERTORELLO)

Aleksander Aamodt Kilde ved målgang av Val Gardena Downhill, 18. desember 2021 (AFP / Arkiv – Marco BERTORELLO)

A: «Jeg skal gi et kjedelig svar, men som alltid går jeg gjennom løpene. Jeg har allerede vunnet generalen, det var flott. Hovedmålet mitt er å gjøre det igjen, men jeg må være forsiktig med min kne.» , Jeg vil ikke bli skadet igjen. Uten å konkurrere med alle gigantene vil det være vanskelig for meg å holde tritt med Marco Odermatt. Men hvis jeg fortsetter som i desember, vil rangeringen min helt sikkert bli veldig bra.

Spørsmål: Når ser vi deg igjen i storslalåm (han konkurrerte kun i Super-G og Downhill i vinter)?

A: «Jeg skal spille i Adelboden, Sveits 8. januar. Jeg gleder meg til å være der.»

Spørsmål: Om en måned arrangeres OL i Beijing (4.–20. februar). Du vil dukke opp der med mange gevinster bak deg …

A: «Jeg er selvsikker og jeg vil beholde den tilliten frem til kampene og til slutten av sesongen. Men disse spillene vil være annerledes, det er det ukjente, ingen har ennå vært i stand til å teste banen.»

Spørsmål: Føler du deg som arvtaker til ferske norske gullvinnere som Svindal, Jansrud, Aamodt?

A: «Det er litt stort å ha på seg kostymet. Det du har oppnådd er enormt. Jeg håper selvfølgelig å fortsette denne norske serien, men det er lett å si …»

Aleksander Aamodt Kilde på Super G i Val Gardena, 17. desember 2021 (AFP / Arkiv - Marco BERTORELLO)

Aleksander Aamodt Kilde på Super G i Val Gardena, 17. desember 2021 (AFP / Arkiv – Marco BERTORELLO)

Spørsmål: Hvilke minner husker du fra OL?

A: «Til tross for en veldig vanskelig løpsforberedelse beholder jeg en utmerket en fra Pyeongchang-nedstigningen 2018 med doublene til Aksel (Svindal) og Kjetil (Jansrud). Det var en fantastisk dag for laget. Selvfølgelig var jeg skuffet fordi jeg var også var veldig rask, men jeg gjorde en stor feil (15.), denne dagen kunne vært enda bedre.»

Spørsmål: «Planlegger du en medaljekonkurranse med partneren din Mikaela Shiffrin?

A: «Jeg er smart nok til å ikke ta slike veddemål med henne! Sjekk statistikken hennes, hun er på et helt nytt nivå. Vi snakker om OL sammen, ser på det som en ny opplevelse og prøver å være positive. Til tross for konteksten hjelper vi hverandre med å opprettholde tilliten.»

Intervju av Robin GREMMEL

You may also like

Leave a Comment