Home » Kazimierz Karpienko om Vestigium Foundation og dens president – olesnica24.com – Oleśnica og Oleśnica County

Kazimierz Karpienko om Vestigium Foundation og dens president – olesnica24.com – Oleśnica og Oleśnica County

by Catherine Monroe

«Nettinnlegg avslørte at hun drakk champagne foran palasset i Minkowski og deretter fløy til Norge uten å varsle familien,» sa rådmann Kazimierz Karpienko.

Her er en uttalelse fra lov- og rettsrådsmedlem Kazimierz Karpienka på et bystyremøte:

«Nå og da trekker folk som tror jeg er deres politiske motstander temaer som en kanin opp av hatten som for lengst er forklart og avgjort. Dette er tilfellet i dag med forsvarsstrukturen som ligger i «ZNTK»-familien. Dette er sannsynligvis det mest kjente krisesenteret i Nedre Schlesiens voivodskap, kan man konkludere fra presidentens tidligere offentlige opptredener. Olesnicka Vestigium Foundation og for tiden også byrådsleder Paweł Bielański.

Ovennevnte representant for Oleśnica Together-gruppen angrep meg i sin uttalelse på møtet. Utgangspunktet for dette var rivingen av monumentet i Sienkiewicz-parken under borgermester Michał Kołacińskis regjeringstid. Rådmannen – snurret bakrusen som vanlig – refererte ikke til oppdagelsen og ødeleggelsen av den historiske basen til det keiserlige monumentet fra slutten av 1800-tallet, men nøyde seg med å minne om voivodens avgjørelse, som angivelig ville sanksjonere det ovennevnte mer barbariske Akt. Jeg vil ikke utvikle denne tråden videre da jeg allerede har diskutert saken i detalj.

Paweł Bielański viste til dyreværet nevnt i innledningen i forbindelse med demontering av monumentet og riving av monumentet. Hvorfor arbeidet til kunstneren – skulptøren, som var en vakker granittsokkel, minnet ham om en betongkonstruksjon i tilfelle krig – er vanskelig å finne ut. De gale svingene i menneskelig tankegang er uutforsket…

Som president for ROD «ZNTK» anklaget byrådet meg for å ha torpedert overføringen av krisesenteret til Vestigium Foundation. Og han skrev om motløsheten – visstnok på grunn av meg – til lokale entusiaster.

Så jeg må gå tilbake til det en gang lukkede emnet og, med hensyn til innbyggerne i Oleśnica og historieinteresserte, minne dere om de viktigste.

Hun beskrev saken ærlig»panorama Olesnicka« I desember 2019 i artikkelen «Hvordan det er å bo i et dyrehjem». Innbyggerne i Oleśnica fant da ut at presidenten for stiftelsen, Paulina Frątczak, villedet alle og hevdet at boligen var overlevert henne av distriktsstyret til den polske tildelingsforeningen. De fikk også vite at stiftelsen – jeg siterer avisen – «ennå ikke har oppnådd noen konkrete suksesser, og dessuten oppdaget president Karpienko at i en sosial enhet bebodd av fysiske personer i en bygning ved ul. Kopernika 13D i Oleśnica, foruten uten kunnskap og nødvendig samtykke fra administratoren, dvs. Zakład Budynków Komunalnych».

I tillegg kunngjorde Panorama da at distriktsstyret i PZD endelig hadde informert stiftelsen om at en overføring av hageområdet til dem ikke var mulig under den gjeldende juridiske situasjonen. Senere i artikkelen var det en detaljert forklaring av de juridiske begrepene, som jeg ikke skal sitere her. Det var også informasjon om at byen eier tomten og at bare byen kan la noen bruke den etter å ha fullført den aktuelle prosedyren. Og her er et sitat fra Panorama: «Selvfølgelig, så lenge byrådet mener en slik tilnærming er hensiktsmessig og organisasjonen som har til hensikt å forvalte eiendommen er troverdig, spesielt økonomisk.» Jeg vil gjerne understreke ordet redaktøren bruker. : «troverdighet».

Styret i ROD «ZNTK» snakket om krisesenteret, og deretter ga kolonigartnerne uttrykk for sin vilje på delegatmøtet 7. september 2020. Overdragelsen av området og bunkeren til Stiftelsen Vestigium ble ikke godkjent. Jeg understreker at det var hele kommunens avgjørelse, ikke Kazimierz Karpienka, slik Paweł Bielański ønsker å overbevise publikum.

Saken fortsatte, noe Panorama Oleśnicka også ble informert om. Ordføreren i Oleśnica informerte stiftelsen 10. november 2020 om at – og jeg siterer her – «den tidligere utbyggingen av tomten gjør det umulig å skille en så stor tomt uten å skade de eksisterende forholdene til kolonigartnere». Og et annet sitat fra ordførerens brev: «Inntil den lokale arealplanen eller byggetillatelsen er godkjent, kan ikke prosedyren for deling av den aktuelle eiendommen videreføres.

Så alt er klart, men Paweł Bielański satser på hukommelsestapet til innbyggerne i Olesnica og rehasher den gamle koteletten. Bystyret er imidlertid uheldig, ettersom epilogen til saken har vakt liv.

Presidenten for Vestigium Foundation hadde nylig forsvunnet og hele Polen, inkludert familien hennes og politiet, lette etter henne i flere dager. Internett-oppslag viste at hun drakk musserende vin foran slottet i Minkowski og deretter fløy til Norge uten å varsle familien. Hun etterlot seg en desperat familie i Oleśnica, inkludert en få år gammel datter. Søket etter den savnede kvinnen er over.

Og her kommer jeg tilbake til spørsmålet om troverdighet nevnt ovenfor. Jeg overlater til beboerne i Oleśnica om det er bra at eiendommen med overnatting ikke ble overlevert til stiftelsen Vestigium. Hvor ville vi se etter sjefen for dette området hvis det ble slik Paweł Bielański ønsket?

Avslutningsvis vil jeg legge til at jeg ikke regner med byrådets refleksjon og innrømmelse av en feilvurdering av situasjonen. Og jeg venter på å se hva han finner på for å sette foten på signeren.

Etter uttalelsen talte blant annet følgende medlemmer av Oleśnica Club:

Dette er en uhørt situasjon. I dag snakket vi om respekt for andre. Paulina Fratczak er en venn av Marek Kamaszyła. Jeg er overrasket over at han ikke sto opp for henne. Du tilraner deg myndighetene som diktatorer du kan baktale og baktale noen. Ms. Paulina er en aktiv person med en lidenskap for historie. Hun blir baktalt, spyttet på. Disse baktalelsene er ekstraordinære. Jeg uttrykker min sterke uenighet – både jeg og Oleśnica Razem-klubben. Denne saken bør gå til aktor og den vil gå dit

– Han sa Pawel Bielański.

Det jeg sa er sant fra begynnelse til slutt.

svarte han ham Kazimierz Karpienko.

You may also like

Leave a Comment