Home » Barcelona og Napoli er fint balansert, Rangers ønsker å fullføre jobben mot Dortmund

Barcelona og Napoli er fint balansert, Rangers ønsker å fullføre jobben mot Dortmund

by Peter Østbye

Barcelonas Europa League-trekning med Napoli vil legge grunnlaget for en retur til Italia på torsdag, da Rangers ser ut til å fullføre jobben mot Borussia Dortmund etter deres imponerende 4-2 seier i første etappe forrige uke.

Barca trengte en Ferran Torres-straff for å vinne uavgjort hjemme mot Napoli i første omgang av 16-delsfinalen etter at Piotr Zielinski førte Serie A-laget foran på Camp Nou.

Men med bortemålsregelen avskaffet av UEFA denne sesongen, er tungvektsoppgjøret fortsatt veldig sterkt for Stadio Diego Armando Maradona.

Barcelona har en hakkete sesong, men Xavi Hernandezs lag krysser fortsatt Middelhavet i fin form, etter å ha gått fem ubeseiret og ikke tapt på 90 minutter siden Bayern München slo dem ut av Champions League i begynnelsen av desember.

De vant 4-1 i La Liga i Valencia i helgen, med Pierre-Emerick Aubameyang som scoret hat-trick, mens Napoli ligger på tredjeplass i Serie A etter uavgjort 1-1 mot Cagliari mandag.

De skotske mesterne Rangers vil håpe på en plass i 16-delsfinalen når de tar imot Dortmund på Ibrox etter sin imponerende 4-2-seier i Tyskland.

Det ville vært et av de beste resultatene i deres historie i Europa om de slo Bundesliga-gigantene, men utfallet av møtet kan avhenge av Erling Haalands rolle.

Nordmannen, som har scoret 23 mål på 20 kamper for klubben denne sesongen, har gått glipp av første etappe og lagets tre siste hjemmekamper på grunn av skade, men har nå returnert til trening og kan spille for Govan.

Den amerikanske stjernen Gio Reyna, hvis far Claudio spilte for Rangers og er nær venn med Ibrox-lagsjef Giovanni van Bronckhorst, er imidlertid ute.

Barcelona er ett av fire spanske lag som håper å kvalifisere seg til knockout-rundene. Real Sociedad ønsker RB Leipzig velkommen og Real Betis leder 3-2 mot Zenit Saint Petersburg etter den første etappen i Russland.

Sevilla, seks ganger rekordmester i andrelags europeisk konkurranse og vertskap for årets finale, leder 3-1 mot Dinamo Zagreb.

I Europa Conference League er Marseille, PSV Eindhoven og Leicester City blant lagene som skal kvalifisere seg til knockout-fasen, men Celtic må komme tilbake fra et 3-1-underskudd fra første omgang før de reiser til Norge for å møte Bodo. /Glimt.

De norske mesterne sjokkerte Scottish Premier League-ledere i Parkhead, men Celtic-kaptein Callum McGregor tror de kan snu utviklingen i polarsirkelen.

«Vi er et slikt lag som fortsatt ønsker å være aggressive selv når vi drar hjemmefra, vi ønsker fortsatt å spille på samme måte og det vil gi oss sjanser,» sa han.

«Så handler det om å være hensynsløs og klinisk når muligheter byr seg. »

Kamper torsdag (2000 GMT med mindre annet er oppgitt) (første etappe resultater i parentes)

Europa League 16. omgang

Dinamo Zagreb (CRO) – Sevilla (ESP) (17:45 GMT) (1-3)

Olympiacos (GRE) vs Atalanta (ITA) (17:45 GMT) (1-2)

Real Sociedad (ESP) – RB Leipzig (GER) (17:45 GMT) (2-2)

Lazio (ITA) vs Porto (POR) (17.45 GMT) (1-2)

Napoli (ITA) – Barcelona (ESP) (1:1)

Real Betis (ESP) – Zenit St. Petersburg (RUS) (3:2)

Rangers (SCO) – Borussia Dortmund (GER) (4:2)

Braga (POR) – Sheriff Tiraspol (MDA) (0-2)

Europa Conference League 16. omgang

Qarabag (AZE) vs Marseille (FRA) (17:45 GMT) (1-3)

Maccabi Tel Aviv (ISR) – PSV Eindhoven (NED) (17:45 GMT) (0-1)

Randers (DEN) vs Leicester City (ANG) (17:45 GMT) (1-4)

Bodo/Glimt (NOR) – Celtic (SCO) (17:45 GMT) (3-1)

Partizan Beograd (SRB) – Sparta Praha (CZE) (17:45 GMT) (1:0)

Slavia Praha (CZE) vs. Fenerbahce (TUR) (3-2)

PAOK (GRE) vs. Midtjylland (DEN) (0-1)

Vitesse Arnhem (NED) – Rapid Wien (AUT) (1-2)

Finn de siste samlingsnyhetene, siste nyhetene og liveoppdateringene her.

You may also like

Leave a Comment