Home » «Kom igjen, hva driver du med?» Kubacki mottok en spesiell melding

«Kom igjen, hva driver du med?» Kubacki mottok en spesiell melding

by Erlend Loe

Andre kongeørn for David Kubacki Midlertidig utilgjengelig. Pol etter Slag med Halvor Egner Granerud fullførte han den 71. Four Hills-turneringen bak nordmannen, som også var uovertruffen i Bischofshofen. Kubacki avsluttet konkurransen på tredjeplass.

se videoen
Bak kulissene til det polske hopplaget. Trenere avslører verktøyene og ritualene deres. Det er en relatert til flagget!

Kubacki: Jeg kan ikke beskrive disse følelsene. De har ligget under korken siden morgenen

For skihopperen var 6. januar imidlertid ikke bare dagen for den siste kampen i turneringen i bakken, men også en unik dato i hele hans liv. Kona Marta fødte ham en datter nummer to, Maja. – Jeg fikk første telefon klokken 05.20 om at han skulle til sykehuset. Etter det klarte jeg å sovne igjen. Klokken 08.30 snakket vi igjen og da kunne vi stå opp. Jeg kan ikke beskrive disse følelsene. De har ligget under korken siden morgenen. Gjerne glede, for jeg synes det er vanskelig å uttrykke og jeg synes det er vanskelig å gjøre. For det første fordi datteren dukket opp i verden, for det andre at alt er bra, at mor og datter har det bra. Og at jeg kan reise hjem nå. Det var lykke – sier Kubacki.

Godt gjort Polen. Her er det endelige resultatet av Four Hills-turneringen

Polakken klarte ikke engang å konsentrere seg om å hoppe. – Alle disse følelsene var så store at jeg kjente det i bakken. Jeg hadde vanskelig for å holde fokus og jeg gjorde feil, men i denne situasjonen kom disse familieproblemene til syne. Jeg prøvde selvfølgelig å vise meg fra min beste side i bakken. Det var nok til tredjeplass i konkurransen og andreplass i hele Four Hills Tournament, det kan jeg være fornøyd med – han dømmer.

Kubacki følte at noen hadde slått ham i ansiktet. «Kom igjen gutt, hva driver du med?»

– Kanskje jeg oppfatter det slik, men jeg hadde så mange følelser at i den første serien, da jeg kom til veiskillet, var det som om noen slo meg i ansiktet: ja, gutt, hva gjør du? Og hun var en provisorisk. Noe måtte gjøres med det, det var ikke et vellykket hopp, men jeg klarte likevel å komme i topp tre og det er flott. Fra denne energien, fra disse følelsene, tillot makt ganger feil for tredjeplassen etter den første runden – rapporterer lederen for den samlede stillingen i verdensmesterskapet.

Kalenderen til Kubacki-familien under Four Hills-turneringen ser nå ganske interessant ut. – Ja, 6. januar har Maya bursdag, akkurat som Zuzas bursdag 29. desember. Så jeg kunne lukke. Slik ble det: begynnelse og slutt – ler Kubacki. Og må hver av hans døtre ha sin egen kongeørn? – Dette er for fremtiden, i år er turneringen over. Vi har fortsatt en lang vei å gå når vi skal hjem, hvile og komme oss. Neste år er neste år. Da skal vi jobbe og hoppe – kunngjør han. – For øyeblikket aner jeg ikke noe om navlestrengen – legger han til på spørsmål fra en av journalistene.

«Følelsen av utilstrekkelighet vil komme. Nå er noe annet i forgrunnen»

Hvis du fokuserer på det SportTil tross for at han var nummer to, tok ikke Kubacki førsteplassen TKS må gratuleres. – Etter resultatene å dømme ser det ikke fullt så balansert ut, fordelene var store, men det var en spennende turnering. Det var mange kamper å takke Halvor og Anze for. Fansen likte disse følelsene, jeg også, og det er utrolig å oppleve dem fra innsiden – beskriver Kubacki.

– Følelsen av misnøye på grunn av den andre, ikke førsteplassen kommer nok i løpet av de neste dagene. Noe annet er i forgrunnen nå.

Kubacki rådet Granerud til å se opp for kongeørnen. «Jeg husker hvor vanskelig det var for meg»

Kubacki på bakken hadde mye kontakt med Granerud. – Først, mellom serie én og to, gratulerte Halvor meg med datteren min. På pallen ble han overrasket over at ørnen var så tung. Jeg ba ham være forsiktig fordi jeg husker hvor vanskelig det var for meg å hente ham. De ga den til meg og jeg tror i spenningen at jeg tok den opp og så så jeg hvordan jeg skulle frakte den ned for at jeg ikke skulle få et slag i hodet – sier polakken med et smil.

Kamil Stoch i BischofshofenUtrolig situasjon ved hvelvet til Kamil Stoch. «Ryggen gjør vondt så langt»

De neste verdenscupkonkurransene blir enda mer grunn til å feire denne gangen polering. Konkurransen finner sted helgen 13.-15. januar i Wielka Krokiew i Zakopane. Direkte dekning på Sport.pl og i Sport.pl LIVE-applikasjonen.

You may also like

Leave a Comment