Home » konferanseligaen. Lech Poznan kjemper bort fra Bodo/Glimt. Det norske laget har ikke spilt konkurransekamp siden november

konferanseligaen. Lech Poznan kjemper bort fra Bodo/Glimt. Det norske laget har ikke spilt konkurransekamp siden november

by Gunnar Garfors

konferanseligaen. Lech Poznańs kamp om opprykk til 16-delsfinalen starter torsdag. I Norge skal han spille med den lokale toeren. Bodo/Glimt har ikke spilt en eneste konkurransekamp siden 13. november, men de virker fortsatt som formidable utfordrere.

Bodø er en by på rundt 50 000 på Nordvestlandet som knapt kan skilte med noen fotballsuksesser. Selv om den lokale siden vant den nasjonale cupen i 1975 og 1993, var disse inntil nylig de eneste betydelige trofeene i klubbens utstillingsvindu.

I 2018, i den første sesongen etter returen til Oberligaen, tok Bodo/Glimt 11. plass, men så ble det bare bedre. Et år senere ble de toer til Norge og tok sin første ligatriumf i historien i 2020. Dette resulterte i rett til å starte i kvalifiseringsrundene til Champions League, og i første runde var rivalene Legia Warszawa. De polske mesterne viste seg for sterke – vant 3-2 i Norge og 2-0 hjemme.

Senere gikk spillerne fra Bodø gjennom tre elimineringsrunder i den nyopprettede Conference League og innrømmet ikke et eneste tap i gruppespillet, inkludert som rival. Roma. Sammenstøtet mellom disse sidene i Norge endte i en sensasjon da vertene beseiret Portugals Jose Mourinho 6-1. I tillegg noterte Bodo/Glimt seier og uavgjort mot Zorya Luhansk og CSKA Sofia for å bli nummer to i gruppe C.

Dette betydde opprykk til samme sluttspill som de gjorde mot Celtic Glasgow den sesongen. Den skotske klubben startet løpet som favoritter, men kom uventet ikke opp på høyde med daværende norgesmestere og tapte 3-1, 2-0. I 16-delsfinalen eliminerte Bodo/Glimt nederlenderen AZ Alkmaar (2:1 og 2:2 etter ekstraomganger).

De ambisiøse spillerne til Kjetil Knutsen, som har vært trener for dette laget siden 2018 (treneren var også med på opprykk til førstedivisjon et år tidligere, riktignok som assistent), møtte Roma igjen i kvartfinalen og beseiret dem igjen i foran et publikum, denne gangen 2:1 I revansjen viste imidlertid laget fra Italia seg mye bedre, og vant 4-0 og mer enn å ta igjen tapet.

Noen måneder tidligere vant Bodo/Glimt norgesmesterskapet for andre gang på rad og begynte å kvalifisere seg til Champions League igjen i juli. Først eliminerte de Færøyenes KI Klaksvik (3-0 og 1-3), deretter Nord-Irlands Linfield Belfast (0-1 og 8-0) og Zalgiris Vilnius (5-0 og 1-1). Fjerde runde, avgjørende for opprykk til gruppespillet, begynte med 1-0 hjemmeseier mot Dinamo Zagreb, men de kroatiske mesterne vant 4-1 i andre omgang, riktignok etter ekstraomganger.

For første gang nådde den norske klubben gruppespillet i Europa League, der de konkurrerte med Arsenal London, PSV Eindhoven og FC Zurich. På seks kamper scoret han fire poeng og endte på tredjeplass, hvorfra han ble «nedrykket» til Conference League. Her spiller han Lech hjemme 16. februar og i Poznań en uke senere.

I mellomtiden gikk Knutsens menn glipp av sin tredje norske tittel på rad. Molde vant sesongen som ble avsluttet 13. november med 18 poeng foran Bodo/Glimt.

Toeren kan imidlertid score flest mål – 86 på 30 runder. Amahl Pellegrino ble toppscorer med 25 mål, mens en annen spiller i denne klubben, Hugo Vegard Vetlesen, ble nummer to på ligalisten med 16 mål.

Vinnerne av sluttspillet går inn i 16-delsfinalen i Conference League, hvor førsteplassvinnerne i LK-gruppene allerede venter på dem. Trekningen av denne runden er berammet til 24. februar. MOS

I dag er det Valentinsdagen. Her er de hotteste parene i polsk fotball. Deb…

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment