Home » Krigen i Ukraina. Hva har skjedd de siste 24 timene? Oppsummering av dagen

Krigen i Ukraina. Hva har skjedd de siste 24 timene? Oppsummering av dagen

by Catherine Monroe

Zelenskyj på Kaczynskis forslag: Det forstår jeg ikke helt

Ukrainas president ga et intervju til representanter for russiske medier for første gang. I den refererte han blant annet til konseptet til Jarosław Kaczyński, levert under hans besøk i Kiev.

Zelenskyj ble spurt om ideen om et fredsbevarende NATO-oppdrag i Ukraina. – Jeg forstår ikke helt dette forslaget. Vi trenger ikke en frossen konflikt på territoriet til vårt land – jeg forklarte det på et møte med våre polske kolleger – sa han.

– Heldigvis eller uheldigvis er dette fortsatt landet vårt, og jeg er presidenten, så foreløpig tar vi stilling til om det skal være andre krefter her – la han til.

En ny runde med samtaler mellom Ukraina og Russland er i gang. Delegasjonene møtes live

Under neste runde med samtaler mellom representanter for Ukraina og Russland via videolink, ble det besluttet å holde et møte med to delegasjoner «live» i Tyrkia fra 28. til 30. mars, David Arachamia, MP og et av medlemmene av den ukrainske delegasjonen , sa søndag.

– Våre prioriteringer i forhandlingene er velkjente: Ukrainas suverenitet og territorielle integritet er ukrenkelige – sa Zelensky – Effektive sikkerhetsgarantier er avgjørende. Målet vårt er selvfølgelig fred og en tilbakevending til det normale livet i landet vårt så snart som mulig, sa Ukrainas president i sin tale sent på kvelden.

Ukraina vurderer å innta nøytral statsstatus

I et intervju med russiske medier informerte Volodymyr Zelenskyy om Ukrainas mulige beslutning om å bli en nøytral stat.

Ukraina er klar til å diskutere å akseptere nøytralitetsstatus som en del av fredsavtalen med Russland, men nøytralitet må garanteres av en tredjepart, og selve avgjørelsen vil bli tatt i folkeavstemningen, sa Volodymyr Zelenskyy.

Russiske tropper deporterer enorme mengder ukrainere fra øst i landet

Informasjon om dette problemet ble gitt av den ukrainske menneskerettighetstalskvinnen Ludmyla Denisova, med henvisning til data utgitt av det russiske forsvarsdepartementet.

Dette departementet «rapporterer at 90 000 innbyggere fra Ukraina, Moldova og den russiske føderasjonen allerede har blitt deportert fra Kherson Oblast (i østlige Ukraina – red.)», sa Denisova, sitert av Ukrinform-byrået.

You may also like

Leave a Comment