Home » Krigen i Ukraina. Kampene finner sted på 1105 kilometer fra fronten – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

Krigen i Ukraina. Kampene finner sted på 1105 kilometer fra fronten – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

by Gunnar Garfors

Krigen i Ukraina / Foto. NESTE

Kamper pågår for tiden på den 1105 km lange ukrainsk-russiske fronten, sa øverstkommanderende for de væpnede styrker i Ukraina Valery Zaluzhny. I følge Ukrinform eliminerte forsvarerne av Ukraina, ifølge dataene fra generalstaben til de væpnede styrker i Ukraina, fra 24. februar til 12. juni rundt 32 150 russiske inntrengere, dvs. 100 personer flere enn dagen før. Mandag er den 110. dagen for kamper i Ukraina.

I den sørlige delen av landet fortsetter fienden å bygge og styrke forsvarslinjer og er foreløpig ikke involvert i aktive offensive operasjoner. Fiendens ofre er 22 soldater, tre T-62 stridsvogner, to infanterikjøretøyer og tre biler, skrev Task Force South på Facebook søndag, melder Ukrinform.

«Konfrontasjonen tar hovedsakelig form av artilleridueller. Tungt artilleri og rakettoppskytere deltar i dem. – leser vi i uttalelsen på «Południe».

I utkanten av Nikolaev fortsetter fienden angrep med 152 mm kanoner, ødelegger bygninger og ødelegger felt. Fienden fortsetter å legge press på Mykolaiv-regionen.

I løpet av dagen leverte to helikoptre, to angrepsfly og et jagerfly tre kraftige angrep mot fiendens posisjoner. Det var treff på en fiendtlig troppegruppe og et ammunisjonslager. Bekreftede fiendtlige ofre er 22 soldater, tre T-62 stridsvogner, to infanterikampkjøretøyer og tre motorkjøretøyenheter.

Den russiske marinegruppen omgrupperte seg, men endret ikke sine oppgaver og trusler. For tiden har Nordvest for Svartehavet fire russiske missilskip, en ubåt og tre store landingsskip. 36 kryssermissiler er rettet mot hele Ukrainas territorium.

I følge Ukrinform eliminerte forsvarerne av Ukraina, ifølge dataene fra generalstaben til de væpnede styrker i Ukraina, fra 24. februar til 12. juni rundt 32 150 russiske inntrengere, dvs. 100 personer flere enn dagen før.

Zelenskyj: Snart et avgiftsfritt system med Storbritannia

Snart vil det være et tollfritt regime med Storbritannia, og vi forventer handelsliberalisering med Australia også, sa president Volodymyr Zelenskyy under kveldsvideotalen, melder Ukrinform.

«Vi vil fortsette å jobbe med å lette tilgangen for ukrainske varer til alle større markeder rundt om i verden. Tollavgifter i handel med EU er allerede avskaffet. USA bruker allerede et tollfritt regime for ukrainsk stål. Canada har fjernet tollsatser. Det samme regimet vil operere med Storbritannia i nær fremtid. Vi avventer handelsliberalisering fra Australia» sa Zelenskyy.

Presidenten kunngjorde at på Verdenshandelsorganisasjonens ministerkonferanse, som begynner på søndag, har representanter for 57 land samlet seg til et spesielt arrangement dedikert til solidaritet med Ukraina.

«Jeg er takknemlig overfor dem for det. Som et resultat av denne IGC vil vi vite når beslutninger vil bli tatt om liberalisering av handelen til Ukraina med Sveits, Norge og Liechtenstein, avgjørelsen er allerede tatt på Island.
sa Zelenskyy.

Ukrinform kunngjorde at den 4. juni opphevet EU offisielt alle tollsatser på ukrainsk eksport til det europeiske markedet i et forsøk på å gjenoppbygge ukrainsk virksomhet, som hadde lidd under russisk aggresjon. Disse inkluderer fullstendig suspensjon av importavgifter på produserte varer, prissystemet for frukt og grønnsaker, og antidumpingtoll og importsikkerhetstiltak i ett år.

Den 12. ministerkonferansen til Verdens handelsorganisasjon (WTO) åpnet i Genève i Sveits søndag. Mer enn 50 WTO-medlemmer uttrykte sin solidaritet med Ukraina og lovet hjelp og støtte, spesielt i dyrking og eksport av landbruksprodukter og i landets gjenoppbygging etter krigen.

Sjef for Forsvaret: Kampen foregår på 1105 kilometer foran

Kamper pågår for tiden på den 1105 km lange ukrainsk-russiske fronten, sa øverstkommanderende for de væpnede styrker i Ukraina Valery Zaluzhny søndag mens han snakket med styrelederen for de felles stabssjefene for de amerikanske væpnede styrkers general Mark Milley. .

Załużny ba igjen Milley om hjelp til å overlevere flere 155 mm artillerisystemer til Ukraina så snart som mulig. Som han bemerket, har russiske styrker nå en 10x brannfordel.

Den ukrainske sjefen kunngjorde på Facebook at den nåværende lengden på frontlinjen er 2450 km, hvorav 1105 km brukes aktivt i kamp.
Han bemerket at de russiske væpnede styrkene konsentrerte innsatsen nord i Lugansk-regionen. «Hver meter av ukrainsk jord er dekket av blod, ikke bare vårt blod, men også blodet til okkupantene,» sa han. Han understreket at til tross for kraftig ild fra Severodonetsk, klarte ukrainske styrker å stoppe fienden.

Russiske tropper beskyter også boligområdene i Kharkiv og posisjoner til ukrainske styrker i Chernihiv- og Sumy-regionene, la han til.

Han understreket at de ukrainske væpnede styrkene klarte å motangrep i noen retninger.

Les også:

Det er kamper i Siewierodonieck, en vanskelig situasjon i Toszkiwka

Kilde: PAP | Forfatter: Pl

You may also like

Leave a Comment