Home » Krigen Russland-Ukraina: Direkte dekning av 14. juni 2023

Krigen Russland-Ukraina: Direkte dekning av 14. juni 2023

by Catherine Monroe

Så langt har Ukraina bare utplassert en del av de væpnede styrkene som er forberedt på motoffensiven, men det kan sies at den allerede er i gang, sa militæranalytiker Mariusz Cielma i et intervju med PAP.

«Ukrainas motoffensiv har vært ventet i mange måneder, men gitt situasjonen på frontlinjen, mener jeg at vi bør snakke om en offensiv. Dette er ikke en direkte reaksjon på konkrete militære aksjoner fra russerne, men en ny operasjon som forberedes av Russland. Ukrainere tar sikte på å gjenerobre de okkuperte områdene,» sa sjefredaktøren for Nova Techniki Voiskova.

«Vi har mer eller mindre sett økte ukrainske aksjoner i ulike retninger siden 4. juni, inkludert i to nøkkelsektorer i Zaporizhia Oblast og Sør-Donetsk, men alle aksjoner utført ved fronten bør behandles som elementer av den ukrainske offensiven.» , uavhengig av plassering, er å binde ned russiske styrker og forhindre overføring av dem til nye steder, sa analytikeren.

For eksempel, ifølge Cielma, foregår handlinger fra ukrainske tropper for tiden i området Orikhov i Zaporozhye Oblast og nær Velyka Novosylka, hvor flere byer skulle frigjøres: Makarivka, Neskuczne, Blahodatne, Storozheve og Novodarivka. Ukrainerne rapporterer også om en intensivering av aktivitetene i Bakhmut- eller Avdiivka-området. Alt i alt snakker ukrainske analytikere om aktiviteter på fem eller seks sektorer av fronten.

«I Zaporozhye-regionen og sør i Donetsk ser vi utplassering av nye styrker som forberedes på offensiven. Men samtidig har ukrainerne intensivert sine aktiviteter i henholdsvis Bakhmut- og Bakhmut Avdiivka-områdene, og der bruker de troppene som allerede var der, ikke nye styrker. Aktiviteter til de såkalte frivillige i krysset mellom Kharkiv-regionene og Belgorod-regionen i Russland, sa Cielma.

You may also like

Leave a Comment