Home » Dette er råluftstillingen etter mandagens prolog

Dette er råluftstillingen etter mandagens prolog

PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Halvor Egner Granerud

David Frank

Halvor Egner Granerud tok igjen det store tapet for Stefan Kraft for å bli ny leder i Raw Air-serien. Dawid Kubacki og Kamil Stoch holdt seg på topp ti.

Etter første etappe av Raw Air, som gikk i bakken i Oslo, flyttet hopperne til Lillehammer. Der ble det mandag kveld spilt en prolog som Halvor Egner Granerud vant. Nordmannen ble også ny leder på turneringsrankingen. Han utgjorde mer enn 17 poeng bak Stefan Kraft og har for tiden en ledelse på 2,7 poeng over denne konkurrenten.

Anze Lanisek fullfører pallen med 889,6 poeng. Sloveneren ble nummer sju i prologen. Dawid Kubacki beholdt fjerdeplassen i Raw Air. Dessverre øker tapet hans til de tre øverste plassene. For eksempel er forskjellen mellom Lanisk og polakken allerede 13,4 poeng.

I den samlede rangeringen har vi Stoch på topp ti sammen med Kubacki. Den tre ganger olympiske mesteren ble nummer seks i mandagens prolog og forbedret seg fra tiende til niende plass gjennom hele turneringen.

Når det gjelder de andre polakkene, noterte Piotr Żyła en liten oppgang, for øyeblikket på 21. plass. Paweł Wąsek er på 30. plass, Jakub Wolny på 42. plass og Aleksander Zniszczol på 49. plass.

Interessant nok rykket norske Johann Andre Forfang opp til toppen (fra niende til femte plass).