Home » Kroatia: Raskere innreise i landet snart? «Gode nyheter for polske turister.» Hva vil endre seg?

Kroatia: Raskere innreise i landet snart? «Gode nyheter for polske turister.» Hva vil endre seg?

by Catherine Monroe

I det populære feriemålet polakkene forberedes endringer som bør ha en positiv effekt på reisene for EU-borgere. Vi snakker om Kroatia – innreise til dette landet vil snart gå raskere takket være avstemningen i Europaparlamentet. Hva vil endre seg?

innhold

Solrike og vakre Kroatia – selv om det har vært medlem av EU siden 2013 og vi bare trenger et ID-kort (eller pass) for å komme inn – hilser det fortsatt turister fra EU-land med noen ganger langvarige grensekontroller. Som Radosław Sikorski kunngjorde på sin Twitter-konto, kan Kroatias inntreden i Schengen-området snart eliminere dette problemet helt.

Listen over krav som må oppfylles for å bli inkludert i området for fri bevegelse av personer er lang – den inkluderer f.eks. Samarbeid med rettshåndhevende myndigheter i andre Schengen-land, tilkobling og bruk av SIS (Schengen Information System) eller ansvar for kontroll av EUs ytre grenser. Kroatia oppfylte dem allerede for en tid siden for endelig å få sjansen. Det store flertallet av parlamentsmedlemmer stemte for (534), bare 53 stemte imot og bare 25 parlamentsmedlemmer avsto.

You may also like

Leave a Comment