Home » Kubacki ventet på at treneren skulle slikke. Og han ventet ikke. «Det er vanskelig»

Kubacki ventet på at treneren skulle slikke. Og han ventet ikke. «Det er vanskelig»

by Erlend Loe

– Jeg må sjekke om kona mi har fødsel, beklager – han starter en samtale med journalister David Kubacki. «Ehm, men nei», sier han rolig etter å ha bladd i de siste meldingene på telefonen. Polakken tok tredjeplassen i den første konkurransen i den 71. Four Hills-turneringen i Oberstdorf. Han tapte bare for Halvor Egner Granerud og Piotr Żyła.

se videoen
Flagg og mengder av fans. Ja, Oberstdorf åpner TCS

Kubacki påpeker feil i begge hoppene. «Jeg savnet landingstilnærmingen»

Først serie Hopp, og faktisk Kubackis landing kan forårsake hjerteproblemer. Hopperen fikk raskt høyde og falt ned fra et virkelig stort tak. – Hoppet var langt, greit. Den satt godt utenfor terskel og timingen var faktisk bedre. Også retningen, alt snudde og ville fly. Jeg rotet litt til landingstilløpet, jeg tror det var min feil. Derfor satte jeg meg ned og lo så mye at nå må jeg trene beina litt for at jeg ikke skal ha problemer med slike hopp. Og for å få denne telemarken til å se penere ut – understreker han Kubacki.

Allerede etter den første serien tapte lederen av verdensmesterskapet for både Granerud og Żyła. Til slutt, etter den andre, overtok han ingen av dem. – Jeg gjorde feil. Jeg fikk landingen feil i det første settet, og selve landingen var ikke den beste. Jeg mistet mange poeng på grunn av det, og i andre runde ble det bare et sent hopp. Hvis det ikke hadde vært for det, hadde det kanskje vært noen få meter unna. Selv om telemark har forbedret seg så mye bra et slikt pluss. Jeg er klar over disse feilene, men jeg er glad for denne flotte starten på turneringen for oss – ler hopperen.

Stoch brøt ut i latter. Merkelig situasjon før hoppet hans. Trener sint på FIS

Stoeckl brukte et pokerspill for Granerud. Kubacki ventet ikke. «Kanskje treneren ikke ville risikere det»

Granerud tjente mye på trenerens dristige grep – Alexander Stöckl var så sikker på nordmannens form i begge seriene at han ba om å få senket ribban. Som et resultat slet Granerud for ekstra poeng, og disposisjonen tillot ham fortsatt å fly foran rivalene.

Forventet Kubacki det samme fra Polens trener Thomas Thurnbichler? – Vel, jeg ventet på denne senkingen av strålen, jeg så om den gikk ned, men den kom ikke. Jeg dro som det var. Kan det endre noe? Det er alltid bedre å hoppe en meter nærmere, og det er finere å lande og få enda flere poeng for bjelken. Jeg tror imidlertid at situasjonen i bakken endret seg for dynamisk og kanskje treneren i den første konkurransen bare ikke ønsket å risikere et slikt trekk. Du kan treffe forholdene i øyeblikket det ville være svakere og det er nok å ikke fly en halv meter til den nødvendige avstanden og det er ingen punkter for strålen. Det er vanskelig å bestemme seg på en tid som dette, og vi kan bare spekulere på dette punktet. Det klarer vi ikke lenger, sier han.

Kapitalni Kubacki og Żyła, men Granerud var kosmisk!  Polsk pall i OberstdorfKapitalni Kubacki og Żyła, men Granerud var kosmisk! Polsk pall i Oberstdorf

Kubacki fløy til Żyła, som overrasket ham med sin glede. «Jeg kjente det etter hoppet»

Kubacki tapte konkurransen med Żyła, selv om han tok resultatet veldig positivt. Og jeg tror han var redd for reaksjonen på sitt eget gode resultat i konkurransen fordi lagkameraten var tilbake i sin egen verden og veldig uttrykksfull. «Jeg kjente det her nede etter hoppet mitt. Jeg er glad jeg hadde hjelm på hodet – Kubacki ler igjen.

– Vi skal selvfølgelig kjempe i bakken, men utenfor bakken er vi kolleger. Vi gleder oss over hverandres suksess. Jeg fløy ut til ham etter hoppet hans for å ha det gøy med ham. Og jeg brydde meg ikke om jeg ble nummer to eller tredje, røyk seks. Situasjonen i seg selv, for etter hoppet hans var det allerede kjent at to polakker ville stå på pallen. Og det er en grunn til stor glede. Piotrek var veldig fornøyd, jeg er litt roligere, men det jevner seg i hvert fall ut – legger hopperen til.

Granerud utenfor rekkevidde? Kubacki sier nei. «Hvis vi ikke hadde gjort disse feilene»

Hva mener Halvor Egner Graneruda om fordelen? – Med dagens hopp viste resultatene fra konkurransen at han var ufangelig, men jeg tror hvis vi ikke hadde gjort de feilene, så hadde det vært perfekt. Vi er imidlertid ikke maskiner, feil kan skje. Jeg er klar over hva jeg gjorde galt og fortsatt var jeg på pallen, så det er en flott situasjon – sier Kubacki.

«Ingenting ble stengt eller bestemt her i dag. Virkelig, hver dag i denne turneringen kan noe endre seg. Du kan ikke gjette noe om ballen, her må du være godt forberedt på bakken og gjøre ditt beste, konsentrere deg om det. Alt ordner seg til slutt. Vi har ingen innflytelse på plasseringen og må innfinne oss denne tiden – oppsummerer han.

Kubacki hoppet tilbake.  Er vakker.  Dette er den samlede rangeringen av verdenscupenKubacki hoppet tilbake. Er vakker. Dette er totalstillingen i verdenscupen

Nå Ga-Pa. Kubacki har gode minner og rekord derfra. «Jeg liker det der»

På fredag ​​går konkurransen fra Oberstdorf til Garmisch-Partenkirchen. – Jeg føler meg komfortabel i hver bakke, men det viste seg at jeg har rekorder på de i Garmisch-Partenkirchen og Bischofshofen. Som du kan se i dag kunne jeg ikke legge til en til, jeg spøker med at du kommer til å angre og må prøve neste år. Jeg føler meg komfortabel i Ga-Pa, det er gøy å hoppe der. Jeg venter mange fans, fint vær og gode hopp – forsikrer Dawid Kubacki.

I Ga-Pa er det planlagt kvalifisering lørdag 31. januar Time 14:00. Den offisielle treningsserien begynner klokken 11:45. Søndag starter hopperne dagen klokken 12.30 med en treningsrunde og klokken 14.00 begynner første runde i den andre konkurransen i 71. TCS. Direkte dekning på Sport.pl og i Sport.pl LIVE-applikasjonen.

You may also like

Leave a Comment