Home » Lahti Nordic Combined World Cup 2023. Jarl Magnus Riiber vant søndagens konkurranse: resultater og rapport

by Gunnar Garfors

Direkte dekning av det nordiske kombinert-VM på Eurosport og Eurosport Extra på Player

25 år gamle Riiber, som triumferte fire ganger i verdenscuprankingen sammenlagt, har også imponert denne sesongen. I februar vant han gullmedaljer i alle fire disiplinene ved verdensmesterskapet i Planica.

Siden den gang har han også vært ubeseiret i individuelle verdenscuper. Han hadde imidlertid vært ute i mer enn en måned på grunn av helsemessige årsaker, hadde gått glipp av mange konkurranser og telte derfor ikke med i kampen om den endelige triumfen.

Søndag var den forsvarende mesteren 1,8 sekunder foran landsmannen Jens Luraas Oftebro og 5,2 sekunder foran estiske Kristjan Ilves på tredjeplass. Andre spillere led store skader.

World Cup Total Score-vinner Lamparter ble nummer 14 søndag – 2:14,2 bak Riiber.

Farvel til en legende

Det var den siste opptredenen i karrieren til den berømte tyskeren Eric Frenzel. Den 34 år gamle konkurrenten endte på 40. plass med et tap på 5.31,2.

Til tross for nedrykk, skålte den tredobbelte olympiske og flerfoldige verdensmesteren sin rike karriere med lagkameratene med champagne etter søndagens konkurranse.

Totalt ble det avholdt 22 individuelle konkurranser i løpet av sesongen. Lamparter scoret 1367 poeng i den samlede stillingen. Andreplassen gikk til Oftebro – 1.313, tredje til tyske Julian Schmid – 1.212, og fjerde til Riiber – 1.123.