Home » Latvia innrømmet tre i andre periode og tapte mot Norge – Hockey – Sportaccentrs.com

by Thure Lindhardt

# I den andre testkampen klarte ikke Latvia å slå Norge igjen og tapte 4-1. Zemgus Girgensons scoret det eneste målet etter pasningene fra Mika Indraš og Robert Bukart midt i andre periode.
# Begynnelsen av andre periode kan sees på som et vendepunkt i kampen, da en av de andreplasserte kom opp etter avlysningen mot Cucarello. Han ble hindret av Sotnieks, som ble utnevnt av dommerne okse. Cucarello brukte den kaldblodig og nådde 2-0.
# Takket være aktiviteten i tredje periode kastet Latvia mer enn motstanderne (25:21) og fikk færre avslag (6:24). Norske ishockeyspillere var litt bedre i utligningen (22:23).
# Marek Mitens debuterte for det latviske landslaget og beseiret 14 av 18 skudd av motstanderen på 40 minutter. I den tredje tredjedelen scoret Artūrs Šilovs i mål, som behandlet alle tre kastene til motstanderen.
# Landslagsleder i disse to kampene var Zemgus Girgensons, som scoret tre av Latvias fem mål. Ronalds Ķēniņš og Miks Indrašis skilte seg nok en gang ut.
# Det latviske landslaget har fullført forberedelsene til kvalifiseringsturneringen til vinter-OL 2022, som finner sted i Riga fra 26. til 29. august. Latvias motstandere vil være de nasjonale enhetene Italia, Ungarn og Frankrike. Første kamp mot Italia 26. august.

I dag spilte det latviske hockeylandslaget den andre prøvekampen mot Norge, som ble spilt dagen før eller 4:2. Ieks Punnenova ble erstattet av Mareks Mitens, men Rodrigo Ābols, Lauris Dārziņš og Jānis Jaks tok plassene deres.

Kampen begynte uten hell for Latvia. I et av sine første angrep tok nordmennene ledelsen da Olsen bukket under for et flott skudd – 0: 1. Rett etter at målet ble gitt utlignet Dzierkala, men pucken ble ikke funnet i målet. Hjemmelaget jobbet hardt for å komme seg gjennom midten og hadde derfor en god sjanse til baklengs da Holma forsøkte å løfte ballen over keeper. Motstanderne måtte klare seg uten en kontring, men forsvaret til gjestene fikk klarert.

Den andre perioden ble kampens mest produktive med fire mål, hvorav kun ett ble scoret av latvierne. Det startet med et mindretall som Norge fortjente, som var første gang Latvia hadde muligheten til å spille i flertall. Roberts Bukarts hadde en dårlig dag i dag og mistet ofte fotfestet på den gjørmete plassen. Rett etter kanselleringen dro en av keeperne til Cucarello, som ble stoppet av Sotnieks for å ha brutt reglene. Dommerne besluttet å gi okse til det latviske målet, som ble brukt kjølig av NHL-spilleren Cucarello selv – 0:2. Begivenhetene på torget fortsatte ikke i Latvias favør. Norge scoret ytterligere to mål på slutten av perioden da Olden og Torrensen skilte seg ut, mens Zemgus Girgenson scoret det eneste målet for Latvia etter Mika Indras. (1:4) For Girgenson var dette hans tredje mål på de to siste kampene.

Tredje periode begynte med keeperbytte for Latvia, Artur Shilov erstattet banen. Latvia økte intensiteten i angrepet, men i løpet av de første sju minuttene visste nordmennene hvordan de skulle stoppe huseiernes innsats. Holm klarte ikke å slå Holm for andre gang, den norske keeperen hjalp til på målstolpen flere ganger. Til slutt ble spillet heftig, og hockeyspillere ble involvert i konflikter noen ganger. Dette resulterte i at dommerne både ga gjensidige avslag og lot noen latviere spille i flertall.

Sammen med nederlaget har Latvia fullført forberedelsene til kvalifiseringsturneringen til vinter-OL 2022, som finner sted i Riga 26. – 29. august. Den første kampen mot Italia er berammet til torsdag 26. august.

Latvia – Norge 1: 4 (0: 1, 1: 3, 0: 0)
Porter: 1:10 Olsens (Oldens) 0: 1, 22:30 Cukarello 0:2, 28:30 Oldens (Olimbs, Norstebo) 0:3, 28:47 Girgensons (Indras, Ro. Bucharest) 1. 3, 35:54 Toresens (Cukarello, Tretenss) 1:4
Søppel: 25:21
Straffeminutter: 6:24
Målvakt: Mitens (no 40:00 Šilovs) – Holms