Home » Latviske skiløpere endte på 17. plass i stafett i OL-debuten, noe som forstyrrer Norge i kampen om medaljer

Latviske skiløpere endte på 17. plass i stafett i OL-debuten, noe som forstyrrer Norge i kampen om medaljer

by Connie Nielsen

ROC-løperne Jūlija Stupaka, Natalija Nepjajeva, Tatjana Sorina og Veronika Stepanova dekket distansen på 53 minutter og 41 sekunder.

Sølvpremiene gikk overraskende til de tyske skiløperne Catherine Sauerbrey, Katarina Henniga, Victoria Karl og Sofia Krel, som var i ledelsen for fem kilometer siden, men tapte 18,2 sekunder ved målstreken.

Svenske Maja Dalquist, Eba Anderson, Frida Carlson og Jonna Sundling vant derimot bronsepremier like før målstreken, og slo de fjerdeplasserte finnene med bare 0,5 sekunder.

Etter et merke på 2,4 kilometer lå Eiduka på syvendeplass, men kolliderte deretter med den norske skiløperen Tiril Udnes Weng og falt, og falt fem kilometer og 59,5 sekunder på den russiske olympiske komiteens (ROC)-utøver, Julia Stupaka, tapt.

Etter fallet mistet Eiduka mye rytme over distansen, men Venga mistet verdifulle sekunder som ville kommet laget hennes til gode i kampen om medaljer.

Etter to etapper var tyskerne 4,3 sekunder foran ROC-rytterne og nordmennene 22,8 sekunder bak på tredjeplass.

I mellomtiden hadde de tyske løperne fem sekunders ledelse på ROC før siste etappe, men de norske løperne hadde redusert gapet til andreplassen med 14,7 sekunder.

På de siste fem kilometerne sikret Stepanova seier til de kvinnelige ROC-løperne, som stoppet på de siste 1,5 kilometerne.

I latvisk ski tapte vinnerne syv minutter og 39,6 sekunder.

Latvia var representert i skistafetten for kvinner for første gang.

Ved OL 2018 i Pyongyang vant norske skiløpere, etterfulgt av den svenske kvartetten og tredjeplass i den russiske olympiske komité (ROC).

Andre leser

You may also like

Leave a Comment