Home » Laver Cup. Federer: Det er flott å være en del av denne gruppen

Laver Cup. Federer: Det er flott å være en del av denne gruppen

by Erlend Loe

«Konkurransen vår har gjort oss til bedre spillere. Til slutt vil vi håndhilse og si: Det var flott,» bemerket den mangeårige lederen av ATP-rankingen.

Federer vil spille hånd i hånd med Nadal i double. Dette vil være den siste opptredenen i karrieren til en sveitsisk spiller som trekker seg fra profesjonell tennis etter 24 år. 41-åringen forklarte at han ikke ville gå tilbake til banene på grunn av operasjonen i høyre kne. En veteran tennisspiller uttalte at karrieren hans ikke kan sammenlignes med prestasjonene til Nadal og Djokovic.

«Folk liker å spørre meg hvem som var tidenes beste tennisspiller. Du liker alltid å sammenligne. Jeg kan til og med se det når jeg ser på tvillingene mine. Du sammenligner dem ved et uhell, men du bør aldri gjøre det,» sa han.

SE OGSÅ: WTA i Tokyo: Osaka avslutter spillet

Federer har uttalt at livet til en profesjonell tennisspiller har mange positive aspekter.

«Du går gjennom forskjellige stadioner. Som barn har du denne visjonen om verdensturneen som dette fantastiske stedet. Du synes det er det kuleste. Du kan dele garderoben med guttene. Gå inn på stadionene, ringer fansen navnet ditt. De kan Gi autografer, ta bilder. Vi tjener mye penger og vi har en sjanse til å underholde millioner av mennesker «- innrømmet tennisspilleren.

«Du lever en drøm, men over tid virker det ikke så spesielt, men det blir normalt,» fortsatte han.

Federer vil sammen med Djokovic, Nadal, Brit Andy Murray, norske Casper Ruud og greske Stefanos Tsitsipas utgjøre Laver Cup-laget «Europa», som skal konkurrere mot «resten av verden». Amerikanerne Taylor Fritz, Frances Tiafoe og Jack Sock, kanadieren Felix Auger-Aliassime, argentineren Diego Schwartzman og australieren Alex de Minaur er også med.

«Hans innflytelse på tennis var enorm. Måten han spilte på, stilen hans var perfekt for øynene til trenere, spillere og fans,» sa Djokovic, sitert av Reuters.

Federer har vunnet 20 Grand Slam-titler og har vunnet Wimbledon flest – åtte ganger. Nadal (36) har 22 Grand Slam-trofeer og Djokovic (35) har 21.

«Han etterlot seg en enorm arv som vil vare lenge,» sa den serbiske tennisspilleren.

«Hans popularitet på og utenfor banen taler for seg selv. Jeg er sikker på at vi kommer til å ha en flott tid denne helgen,» la han til.

Laver Cup er den første turneringen siden Australian Open 2019 der Federer, Nadal, Djokovic og Murray spiller samtidig.

«Vi ønsker alle å vinne og spille bra, men på grunn av Rogers avgang og muligheten til å møte de største rivalene i min karriere, ønsker jeg å tilbringe tid med dem utenfor banen også,» sa Djokovic.

Europa- og resten av verden-lagene består hver av seks tennisspillere og hver av de tre dagene spilles med tre singelkamper og én dobbeltkamp. Sammenstøt under Laver Cup spilles opptil to vunne sett. Ved uavgjort etter to kamper avgjør supertie-breaket seieren.

Laget får ett poeng for seier i fredagskampene, to poeng for seier på lørdag og tre poeng for seier på søndag. Denne formelen for turneringen betyr at et lag kan ha maksimalt 12 poeng etter to dager. Sluttseieren avgjøres derfor ikke før søndag. Ved uavgjort 12:12 avgjør et ekstra dobbeltspill den endelige seieren.

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment