Home » Lech Poznan spilte uavgjort mot Bodo/Glimt. Frost og vindfullt Norge viste seg å være vennlig mot de polske mesterne

by Connie Nielsen

Bodø/Glimt – Lech Poznan 0:0 (0:0)

Kort: Moumbagne-Murawski

Bodo/Glimt: Faye Lund – Wembangomo (80′ Amundsen), Moe, Lode, Sorensen – Konradsen, Berg, Gronbaek (86′ Tjaerandsen-Skau) – Mvuka Mugisha (70′ Sorli), Moumbagna (70′ Espejord), Pellgerino (70′ Zugelj)

Lech Poznan: Bednarek – Pereira, Salamon, Kvekveskiri (46′ Marchwiński), Milić, Czerwiński – Skóraś, Karlstrom (80′ Dagerstal), Murawski, Szymczak (72′ Velde) – Ishak (89′ Sobiech)

De norske andrespillerne var et mer aktivt og kreativt lag. De skapte definitivt flere sjanser, men Poznań-spillerne hadde kampens beste situasjon, og Filip Marchwiński utnyttet det ikke. Lechici fløy til Norge «ikke for å tape» og kan være fornøyd med uavgjort før andre etappe på hjemmebane. Det eneste tapet er fraværet til Radosław Murawski, som får gult kort og utestenger ham fra kampen i en uke.

Treneren for Poznań-laget, John van den Brom, overrasket litt med lagoppstillingen. Nederlenderen valgte tre defensive midtbanespillere, med Nika Kwekweskiri som den femte forsvarsspilleren. Ikke rart at «Kolejorz» praktisk talt ikke hadde argumenter i angrep før pause. Han hadde tre skudd i hele kampen, men ingen på mål; mens rivalene skjøt på Filip Bednareks mål opptil 14 ganger.

Kampen ble stort sett spilt på Lechs halvdel, som måtte jobbe hardt i forsvaret. Poznań-spillerne gjorde ingen store feil, men hjertene til Kolejorz-fansen, hvorav nesten 400 opptrådte på Aspmyra Stadium, slo raskere. Faris Pemi Moumbagna var et lite problem for Lechs forsvarer, Albert Groenbaek var også farlig og prøvde å overraske Bednarek med et fint teknisk skudd fra distanse.

Det tok også litt tid for Lechia å venne seg til det kunstige underlaget, som de kun trente på én gang om dagen før kamp. Det kraftige regnet som traff Bodoe hjalp ikke spillerne til begge lag med å skape et interessant skue. Gjestene ønsket å vente ut presset fra sine rivaler og det klarte de da nordmennene mistet farten etter 20 minutter. Først på slutten dukket de polske mesterne opp i større antall under Julian Lunds mål. Imidlertid klarte verken Mikael Ishak eller Bartosz Salamon å overta Michał Skóraś.

Vertene startet andre omgang med kraft, men heldigvis for Poznań-spillerne ble Amahl Pellegrino skitten til ballen. I det 53. minutt overrasket Lechites endelig sine rivaler. Etter aksjonen til Filip Szymczak, som brukte farten på vingen, fikk Filip Marchwiński ballen under foten. Midtbanespilleren til Poznań-laget sto seks meter fra mål og hadde ingen motstander rundt seg, og likevel sendte han ballen over tverrliggeren på en måte bare han kjente. Vertene kunne puste lettet ut for selv om de hadde mange flere sjanser, skapte de ikke en så klar situasjon.

Marchwińskis tapte sjanse ga imidlertid Poznań-spillerne et ekstra løft, som begynte å fokusere mer på angrepshandlinger de neste minuttene. Nordmennene ga på sin side inntrykk av at de hadde mistet selvtilliten og ikke lenger kunne spille ballen så fritt, de tillot seg tap. Et godt fragment fra Lech varte ikke lenge, og spillerne i toer Norge begynte igjen å gripe initiativet. Hjemmetrener Kjetil Knutsen hentet inn tre nye spisser, men angrepene til Bodoe/Glimt var litt kaotiske og utgjorde ikke det store problemet for hjemmelagets forsvar.

bo

Bodo/Glimt – Lech Poznan

Vi inviterer deg til en direktesending av spillet Bodo / Glimt – Lech Poznań. Økten starter kl 18:45.

Spartanske forhold i dag i Bodø!

Spillerne er på banen! Murawski er truet med en fiasko i neste kamp. Han fra Lechs lag må være forsiktig i dag.

Vinden hadde falt litt. Mvuka faller i 16-meteren, men det ble ingen straffe her…

Bergs innlegg fra hjørnespark, men faren elimineres av gjestene.

Hjemmespilleren faller igjen i straffefeltet. Tribunene krever straffe, men det er ikke mulig. Dommeren peker tydelig på den femte meteren.

Bodo/Glimt-laget spiller veldig modig. De dominerer denne kampen for øyeblikket.

Det norske laget er ikke i serierytme. Kampen til førstedivisjonen i Norge starter om noen uker.

Den pasningen ble for tilfeldig… De polske mesterne holdt ballen, men kampen nede på banen endte med et innkast.

Meget farlig i sekstenmeteren. Forsvarerens inngripen ender med at ballen blir slått ut i siste øyeblikk. Bodos spiller går ned i 16-meteren. Det er ingen elleve!

Hjørnespark til Lech etter usikker inngripen fra keeper. Bra trekk fra Skoras.

Moumbagna skyter fra luften, men det var ingen alvorlig trussel mot Lechs mål.

Et roligere stykke. Bodo holder ballen, men det kommer lite ut av det. Spissen Bodo volleys ut av 16-meteren igjen, men han skyter ballen ut i rommet…

Lech blir med, men mister ballen etter hvert. Den ble raskt innhentet, men oppturen fortsetter på Kolejorz-halvdelen.

Sparker Bodo/Glimt-forsvareren i straffefeltet, men Ishak blir advart av forsvareren i siste liten. Etter en stund en ny sjanse for Kolejorz-spissen. Målvakten advarte ham.

Den første halvtimen med spill er bak oss. Definitivt under diktatene til Bodo/Glimt-teamet.

Det første gule kortet i kampen og… er for Murawski. Han vil ikke spille i omkampen!

Utmerket intervensjon av Filip Bednarek med et skudd fra en av Bodo/Glimt-spillerne.

En av Lech Poznań-spillerne er nede på banen. Han fikk et sammenstøt med en av sine rivaler.

De siste minuttene av første omgang, og så har Bodo/Glimt ballen.Vertenes overveldende overtak.

Sorensen skyter, men Milic er på vakt.

Et litt for dypt kryss på Salamon. Synd fordi det var en god avtale for gjestene.

Ett minutts pause i første omgang.

SLUTT PÅ FØRSTE HALVÅR! Til pause sto det 0-0 mellom Bodo/Glimt og Lech Poznan. Vertene dominerte klart. «Kolejorz» skjøt bare ett skudd og bommet på målet.

Spillerne går tilbake til banen.

Bytte til Lechs lag i pausen. Kvekveskiri kommer ut, Marchwiński kommer inn.

VI STARTER INN I ANDRE HALVÅR

Bodo/Glimt begynner å angripe. Hjørnespark for nordmennene, men det ble ikke noe av. En retur fra 16-meteren langt utenfor målstreken.

Bednarek klarerer ballen etter Konradsens flate pasning. En retur fra 16-meteren over mål.

GULROT! DETTE BØR VÆRE ET MÅL! Szymczak brøt på vingen og krysset perfekt. En volley fra bakken og ballen gikk over stanga.

Bednarek holdt seg i mål ved hjørnesparket. Mye lykke til. Moumbagna Faris header like utenfor målet.

Joel Pereira krysset dypt og Lech-spilleren ble stoppet i siste øyeblikk. Kun hjørnespark.

Gronbaek skyter fra det 16. minutt, men ballen misser stolpen.

Gronbaek går med venstre fot og slår. Forsvarerne griper våkent inn. Corner for vertene.

Bodo/Glimt toppopprykk. De banket inn i sekstenmeteren, men det ble ikke avfyrt noe skudd. Czerwiński blir felt av Moumbagne. Gult kort.

Lech Poznań blir med, men Karlstrom sparker… Stønner av misnøye fra Lech-fansen. Bodo/Glimt kontrer, men er blokkert.

Tjue minutter før slutten av ordinær tid.

Endring i Lech-laget: Velde erstatter Szymczak.

Tempoet avtok de siste minuttene.

Fotballspiller Bodo/Glimt krasjer foran 16-meteren. Det ble bråk på tribunen, men dommeren fløyte ikke.

Gronbaek lider på banen. Det har akkurat vært endringer i begge lag – Dagerstal var på banen i Lech-laget.

Bodo/Glimt prøver å holde ballen så lenge som mulig.

Nordmennene har fortsatt ballen, de vil ikke gi fra seg dominansen på banen til sine rivaler.

Endring i Lechs lag: Ishak går, Sobiech kommer.

Ordinær spilletid ble forlenget med fire minutter.

Sorli gled inn i Skóraś. Men rent angrep! Dommeren beordret et innkast.

Skudd fra nesten 30 meter. Bednarek griper inn!

SLUTEN PÅ SPILLET! Lech Poznańs målløse uavgjort mot Bodo/Glimt er et godt resultat fra Norge. Kolejorz er litt nærmere oppstigning.