Home » LFF signerer kontrakt med CyberX Arena for å åpne nye dører i fellesskap | Esports hus

LFF signerer kontrakt med CyberX Arena for å åpne nye dører i fellesskap | Esports hus

by Thure Lindhardt

Den første CyberX Arena, som åpner dørene i morgen i Vilnius, vil samle alle e-sportentusiaster, fans og spillere. Til og med 1000 kvadratmeter av et lekerom, rundt hundre av de kraftigste datamaskinene, bootcamp-rom, spillkonsoller, ulike simulatorer og annet toppmoderne utstyr for sportsfansens behov. I anledning åpningen får alle besøkende inntil 2 dager med gratis spill.

Ramūnas Vyšniauskas, en vektløfter som grunnla CyberX Arena, bekrefter at tiden er inne for å heve e-sportskulturen i Litauen til et internasjonalt nivå, og behovet for slike rom som er egnet for profesjonelt dataspill er allerede merkbart.

«Esport er en av de raskest voksende idrettene i verden, men Litauen mangler fortsatt passende infrastruktur for de som elsker aktiviteten. Vi ønsker å åpne opp til 20 slike idrettssentre i landet. Jeg har selv to barn, og jeg ser at det er dette den oppvoksende generasjonen trenger, sier R. Vyšniauskas.

CyberX Arena Foto / CyberX Arena

Samtidig bidrar det litauiske fotballforbundet aktivt til utviklingen av e-sport i Litauen. Sammen med Cyber ​​​​X Arena har den signert en kontrakt hvis hovedoppgave er å samle et stort fellesskap av sports- og virtuelle fotballfans og å pleie og trene fremtidige talenter i et konkurransedyktig miljø.

«Fotballforbundets holdning til idrett er positiv og positiv. Det gjenspeiles perfekt i resultatene til LFF idrettslag og i samarbeidet med vitenskapelige institusjoner. Sammen med disse arenaene ønsker vi å bringe alle fans og spillere av virtuell fotball sammen inn i ett stort fellesskap og gjøre fotballen i seg selv bedre kjent som en idrett blant unge mennesker.» Hvert år velger LFF et offisielt idrettslag som deltar i UEFA-turneringer, så vi planlegger en rekke slike prosjekter i fremtiden, hvorav antallet vil helt sikkert vokse i samarbeid med CyberX Arena», sier LFFs generalsekretær Edgaras Stankevičius.

Store idrettsforbund og forbund som UEFA, NBA, F1 og andre har aktivt fremmet idrettskultur i mange år. De rikeste idrettsutøverne i verden investerer selv i videospillutvikling, og selv ved OL er det ingen diskusjon om sportskonkurranser i idrettsmiljøet. Selv om e-sport i Litauen ikke får like mye oppmerksomhet sammenlignet med andre land, er det ingen mangel på talenter som lykkes med å demonstrere ferdighetene sine i utenlandske lag.

«I lang tid trodde jeg stereotypt at en idrettsutøver som spilte dataspill bare ville snirkle seg på sofaen og spise fastfood og chips. Men de gamblerne som tjener mye penger lever ekstremt sunn livsstil, trener i treningsstudioet, følger en kostholdsplan, fordi deres utholdenhet og reaksjonshastighet avhenger av deres fysiske form Vi ønsker å utdanne publikum, avlive gamle myter, lære barn og se etter gode perler som også kan få gode jobber i utenlandske idrettslag. Det er et reelt potensiale der. fordi så snart åpningen av arenaen ble annonsert, begynte e-posten å bryte med bokstaver,” sa R. Vyšniauskas, fornøyd med den vellykkede starten.

You may also like

Leave a Comment