Home » Linas Agro Group får godkjenning til å anskaffe agrologistikktjenester

Linas Agro Group får godkjenning til å anskaffe agrologistikktjenester

by Gunnar Garfors

Mavydas ileika, finansdirektør i Linas Agro Group. Foto av Judita Grigelyts (V)

AB Linas Agro Group har fått tillatelse fra den polske konkurranse- og forbrukerbeskyttelsestjenesten til å kjøpe 100 % av aksjene i UAB Agro logistic service.

Den litauiske konkurransemyndigheten har allerede godkjent transaksjonen. Selskapet kunngjør at selskapet er forsikret hos den polske konkurranse- og forbrukerbeskyttelsestjenesten da begge selskapene opererer i Polen.

Agro logistic service er et handelsselskap, et tidligere oppkjøpt aksjeselskap Kaunas Grdai er en strategisk partner i handelsvirksomheten.

Det er gode nyheter for troende å ta en positiv avgjørelse innen slutten av desember. Vi planlegger å avslutte avtalen i begynnelsen av januar. Mavydas ileika, finansdirektør i Linas Agro Group, er utpekt som viktig for en vellykket videreutvikling av handel med oljeprodukter.

Landbrukslogistikktjenesten har 10 ansatte, inntekten i 2020 kokte 33 millioner. EUR. Selskapet opererer i Polen, Latvia, Estland, Italia, Tyskland, Finland, Norge, Danmark, Russland, Hviterussland, Usbekistan og Tadsjikistan.

I midten av juli i år kjøpte Linas Agro Group en majoritetsandel i AB Kauno Grdai, AB Kaiiadori pauktynas, AB Vilniaus pauktynas og tilknyttede selskaper. Etter dette oppkjøpet økte det konsoliderte salget med 84 % til 440 millioner LTL i de tre månedene av regnskapsåret 20212022. Nettoresultatet økte med 199 % til EUR 12 millioner. EUR.

Selskapet annonserte konsernets aksjer etter å ha betalt 73,469 millioner LTL. EUR sammen med forpliktelser på EUR 70 millioner. Den totale kjøpesummen er 143 millioner euro. EUR.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.