Home » Litagra kjøper opp landbruksselskapet Noragra

Litagra kjøper opp landbruksselskapet Noragra

by Peter ØstbyeSendt: 30-12-2021 11:22

Noragra. Bedriftsbilde

Landbrukskonsernet Litagra kjøper 100 % av aksjene i Noragra, et selskap som opererer i Šakiai-regionen, fra norske investorer, og utvider dermed konsernets virksomhet.

«Vi er overbevist om at melkeproduksjonssektoren i Litauen, som har en lang tradisjon, har et stort vekstpotensial, så vi ser hele tiden etter attraktive muligheter for utvikling av gårder som driver med både avlings- og dyreproduksjon,» sa Vaidas Navickas, direktør for Litagra Agricultural Center.

Noragra dekker rundt 1700 hektar land og har 750 melkekyr. Før transaksjonen, som forventes avsluttet med godkjenning fra Konkurranserådet, arbeidet Litagra-gruppen over 9.000 hektar land og hadde en besetning på 2.400 melkekyr.

Transaksjonen skal finansieres av Luminor Bank, som ga Litagra-gruppen ytterligere 12 millioner LTL ved begynnelsen av året. Eur-finansiering til næringsutvikling i primær landbruksproduksjon. Sammen med tidligere lån er Luminors låneportefølje til Litagra-gruppen på 22 millioner LTL. EUR.

Litagras største aksjonærer er grunnlegger Gintaras Kateiva og investeringsselskapet Invalda INVL.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. Kilder.

You may also like

Leave a Comment