Home » Lionel Messi kalles «rotte» og «hormondverg». Tidligere Barcelona-tjenestemenns nyheter om argentineren avslørte – Fotball

Lionel Messi kalles «rotte» og «hormondverg». Tidligere Barcelona-tjenestemenns nyheter om argentineren avslørte – Fotball

by Gunnar Garfors

Messi forlot det katalanske laget i august 2021. I løpet av nesten to tiår med opptredener vant han alle de store trofeene med henne. Spilleren og klubben ønsket å fortsette samarbeidet, men regler for lønnstak i La Liga-konkurranser, som ville forhindre at argentinerens kontrakt ble registrert, kom i veien. Han slo seg til ro med tilbudet fra PSG, hvor han fortsatt opptrer den dag i dag.

Messis «faraoniske» kontrakt

Noen måneder tidligere, 31. januar 2021, avslørte Mundo Deportivo daglig eksistensen av Messis «faraoniske» kontrakt verdt €555 millioner brutto for å spille i Barcelona-farger i 2017-2021.

Torsdag rapporterte Radio Cadena SER, med henvisning til funn fra det katalanske politiet, at tidligere administrerende direktør Oscar Grau og Ponti, den tidligere sjefen for juridisk avdeling, kan stå bak den ulovlige lekkasjen av kontraktsdetaljer. Begge jobbet i klubben under president Josep Maria Bartomeus periode.

Skandalen sprer seg i stadig bredere kretser. Også torsdag avslørte avisen «Sport» innholdet i meldingen som Ponti sendte til gruppen gjennom en av budbringerne. Den besto av Bartomeu, Grau, CFO Pancho Schroder og Javier Sobrino, CFO for Strategy and Innovation, samt styremedlemmene Jordi Moix, Oriol Tomas og David Bellver. «Sport» daterer nyhetene til 31. januar, dagen for den nevnte utgivelsen av «Mundo Deportivo», og bemerker at alle deltakerne i gruppen allerede var utenfor Barcelona-strukturene.

«Du kan ikke være så god mot den rotta»

Ponti, vendte seg mot Bartomeu, angrep Messi.

«Barto, egentlig, du kan ikke være en så god mann for den kloakkrotten. Klubben ga ham alt og han gjorde diktaturet med overganger, kontraktsforlengelser, sponsorer bare for ham. Jeg vil aldri være i stand til det, men kontrakten hans bør inkludere kontrakten til (Jose Manuel) Pinto, fornyelsen av (Luis) Suarez og Jordi Alba eller kontraktsfornyelseskommisjonen for (Ansu) Fati,» skrev Ponti.

«Og fremfor alt opphopningen av utpressing og uhøflighet som klubben og de av oss som jobber har opplevd fra denne hormondvergen som Barcelona skylder livet sitt til… akk! mytisk melding: «President, senk andres lønn, men ikke rør Luis (Suarez) og meg. La oss håpe han går med folkets likegyldighet, som er det verste som kan skje ham.»

Den tidligere sjefen for Barcelonas juridiske avdeling viste til hormonbehandlingen betalt av den katalanske klubben for den da 11 år gamle Messi etter at den talentfulle gutten ble diagnostisert med hypofyse-dvergvekst.

«Ja,» svarte Grau, ifølge Sport, og Bartomeu skrev tilbake: «Jeg er enig i mange ting, men Barca kommer først og slike artikler skader klubbens image.»

Deltakere i samtalen spekulerte i at lekkasjen på Messis kontrakt kunne være Joan Laporta, som erstattet Bartomeu i mars 2021.

Bartomeu innrømmet også at argentinerens avtale var «fullstendig akseptabel uten pandemien». Han la til at det tok 15 prosent av klubbens budsjett, men «det var den riktige tingen å gjøre med tanke på hva han genererte».

Forfatter: kz
//
Kilde: eurosport.pl, sport.es, cadenaser.com, fcbarca.com

You may also like

Leave a Comment