Home » Litauiske forretningsrepresentanter: en oppskrift på motstandskraft – mindre forventninger, mer bekymring for forretningsansatte

Litauiske forretningsrepresentanter: en oppskrift på motstandskraft – mindre forventninger, mer bekymring for forretningsansatte

by Thure Lindhardt

Representanter for litauiske selskaper fra produksjons-, IT- og tjenestesektoren delte under pandemien på det årlige norsk-litauiske handelskammerarrangementet «Norwegian-Lithuanian Economic Forum 2021», som ble arrangert samtidig i to byer Vilnius og Oslo i anledning 100-årsjubileum for utfordringene til norsk-litauiske diplomatiske forbindelser og oppskrifter på motstandskraft.

«En av de største lærdommene er sannsynligvis at du ikke trenger å gjøre antagelser – du kan ikke forutsi visse ting, uansett hvor logisk du måtte være,» sa Dominykas Orda, forretningsutviklingssjef i Telesoftas, et programvareutviklingsselskap i Litauen.

Ifølge ham har ingrediensene i Telesofts suksess alltid vært lojalitet til selskapets verdier – tillit, støtte og et lykkelig fellesskap.

«Det har ikke vært lett å opprettholde en teamkultur som oppmuntrer til positivitet i teamet under pandemien, men vi har aldri kuttet ressurser for å styrke teamet og forbedre den mentale helsen til våre ansatte. Tvert imot oppfordret vi alle teammedlemmer til å ta kurs om psykisk helsefremming og involverer våre ansatte i ulike teamstyrkende aktiviteter, sier D. Orda.

Jens Romer Sode, administrerende direktør i Girteka Logistics i Skandinavia, et logistikkselskap i Litauen, sier at da pandemien brøt ut, måtte selskapet hans tilpasse seg nye regler: endre ruter, tilpasse arbeidsprinsipper, fjernarbeid, kontaktløs lading osv. Den europeiske staten har bevegelsen av varer ikke stoppet.

«Dette er en ytterligere bekreftelse på at virksomheten vår er viktig – jeg kan stolt si at vi var sammen med de som holdt virksomheten i gang. De fleste kjøretøyene våre er kjølebiler, så vi transporterer mat, medisiner, medisinsk utstyr og andre viktige produkter, sier J. Romer Sode.

Vilma Bružienė, leder for kontor- og HORECA-møbelgruppen i Ergolain-selskapet, understreker at konsentrerte, profesjonelle medarbeidere spiller den viktigste rollen i kritiske arbeidstider.

«Ledere setter mål, men folk oppnår dem. Pandemien har bekreftet at et sterkt team er garantien for selskapets suksess. Umiddelbart etter at karantenen ble annonsert, reorganiserte vi salgs- og kommunikasjonsprosessene med kundene og holdt de ansatte orientert om bedriftens situasjon og hva vi kan gjøre sammen. Pandemi, fjernarbeid er en test for teamet, så vi implementerte velværeprogrammet. De ansatte kan bruke tjenestene til psykologer, som selskapet betaler for, sier V. Bružienė.

For flere oppskrifter for entreprenøriell motstandskraft fra foredragsholdere på Norwegian-Lithuanian Economic Forum 2021, inkludert Vidmantas Janulevičius, president i den litauiske føderasjonen av industrimenn, og representanter fra Telesoftas, Teltonika, Ergolain, Grand Hotel Kempinski Vilnius og Girteka Logistics, kan du lytte til konferansevideoen.

You may also like

Leave a Comment