Home » Lucid Air kommer inn på vårt marked. Vil det knuse Tesla og lukke munnen på skeptikerne?

Lucid Air kommer inn på vårt marked. Vil det knuse Tesla og lukke munnen på skeptikerne?

by Peter Østbye

Lucid har fullført leveranser av de første enhetene av modellen Air Dream Edition for kunder i USA, og nå er den her Tid for det gamle kontinentet. transportskip biler rett over havet sjekket i europeiske havner.

Lucid leverte først bilene til kundene fra Tyskland og Nederland i to versjoner: Område Og Opptreden. Betyr at bil bestått den offisielle homologeringsprosessen inkludert strømforbruksmåling i WLTP-standarden.


Lucid / Foto Lucid


Lucid Air har rekordrekkevidde. Det vil slå alle elektroniske enheter på markedet

Den amerikanske elektriske modellen starter med høy «C» i vårt marked. Dream Edition Range, utstyrt med 19 tommers hjul, etter målemetoder, tilbyr utrolig rekkevidde på 883 km.

Det betyr at Lucid Air-tilbudet har lengst rekkevidde av alle elbiler som tilbys i Europa. I denne spesifikasjonen bil den drives av to elektriske motorer med en totaleffekt på 933 hk.

Dream Edition Performance-versjonen kommer også med to motorer, men tilbyr AWD med litt mer kraft – 1111 hk. Bilen akselererer fra 0 til 100 km/t på 2,5 sekunder, og dens kombinerte syklusområde (WLTP) er 799 km. For ordens skyld skal det legges til at den kraftigere versjonen også er utstyrt med 19-tommers hjul.


Lucid / Foto LucidLucid / Foto Lucid


Lucid Air lader 400 km rekkevidde på 15 minutter

Begge versjonene drives av en elektrisk motor som fungerer med en spenning på over 900 V. Bilen støtter de raskeste ladere tilgjengelig på markedet – 300kW+. Lucid Air-modellen lar deg lade 400 km rekkevidde på 15 minutter, gjør elbilen til et svært rimelig verktøy for å reise lange avstander mellom byer.

Lucid Air koster en kvart million zloty mer i Europa enn i USA

Lucid Air Dream Edition er ingen billig bil. Tross alt posisjonerer det amerikanske merket seg som en produsent i luksussegmentet. Prisen på basismodellen i USA er 169 tusen dollar, som finnes ca 740 000 zloty. Etter å ha krysset havet og lagt til særavgifter og skatter, Pris Basen i Tyskland øker 218 tusen euro, som resulterer i dagens valutakurs over en million zloty.

Kunder i Europa kan ikke lenger bestille Air i den spesielle Dream Edition fordi modellen allerede er utsolgt. Heldigvis godtar produsenten forbehold om andre varianter – Lucid Air Pure, Touring og Grand Touring. For å registrere deg for denne bilen trenger du bare å betale et bestillingsgebyr på 300,- Euro.


Lucid / Foto Lucid


Lucid Air er allerede i Europa. Hvor kan elbiler bestilles?

Klar luft er tilgjengelig for kunder å kjøpe fra Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Monaco, Nederland, Norge, Spania, Sverige, Sveits og Storbritannia. På denne listen ingen Polen ennå men du trenger ikke reise langt for å se denne bilen personlig.

Selskapet åpnet nylig sitt tredje sted i Europa – Hilversum i Nederland. Tidligere har selskapet åpnet eksklusive salonger i Genève Og München. Merkets eiere annonserer intensiv ekspansjon i Europa. Muligens på denne listen en dag dukker Polen opp.


Lucid / Foto Lucid


You may also like

Leave a Comment