Home » Marek Magiera: Resovia på rett spor

Marek Magiera: Resovia på rett spor

by Gunnar Garfors

I vårt fredagsvolleyballmagasin #7Strefa i Polsat Sport mottok vi trener Andrzej Kowal, hvis navn, uansett hvor han jobbet, hovedsakelig er knyttet til Resovia Rzeszów. Trener Kowal snakket på en interessant måte om organisasjonen av klubben, dens strukturer, rollen til sportsdirektører som egentlig ikke er i klubbene våre. Alt dette kan høres og finnes på vår nettside polsatsport.pl. Noe annet nedenfor.

Trener Kowals prestasjoner på Asseco Resovia inkluderer tre polske mesterskap, to sølvmedaljer, Champions League-finale og CEV-cupfinale. Andrzej tilbrakte nesten hele sitt sportslige liv i Rzeszów. Først som spiller, så som trener. Jeg har allerede skrevet på disse sidene at det er Resoviak av kjøtt og blod. Hvis han skulle stå på banen under kamper som leder av Resovia i en hvit og rød vertikalstripet t-skjorte som medlemmer av fanklubben står i på kamper, i stedet for en smart skjorte og en velsydd jakke, ville han sannsynligvis ikke gjøre noen for å overraske.

SE OGSÅ: Piotr Nowakowski er 35 år gammel. Se hvordan den berømte polske volleyballspilleren har endret seg

I programmet skimtet vi det siste møtet med Skra Bełchatów fra sesongen 2011/2012, da innbyggerne i Rzeszów vant mesterskapstittelen – etter 37 års ventetid på dette faktum. Trener Kowal bare smilte da han så opptakene. Vi spurte treneren, som ser årets kamper på lang avstand, om Asseco Resovia blir polske mestere denne sesongen?

– Han har gode sjanser – sa Andrzej Kowal. – Konkurransen er tøff, men Resovia har alt de trenger for å kjempe om tittelen. Jeg hørte meninger om at Fabian Drzyzgas gode humør er hemmeligheten bak gode prestasjoner denne sesongen. Fabian spiller like bra som han har gjort i tidligere sesonger, bare han endelig har spillere som kan avslutte baller. Og det er nøkkelen til suksess.

Og det er sant. Trener Kowal vet nøyaktig hva han snakker om, ettersom Lukas Tichacek hadde tilgjengelig i sitt første mesterskapslag György Grozer, Paul Lotman, Alek Achrem, som var i toppform, og Piotr Nowakowski, som hoppet til et nivå uoppnåelig for de fleste daværende polske midterste. blokker.

I dagens Resovia gjør TJ Defalco en god jobb, Maciej Muzaj presterer bedre og bedre. Klemen Cebulj, Jakub Kochanowski og Jan Kozamernik spiller «sine egne». Jakub Bucki eller Thibault Rossard som kommer fra benken kan alltid tilføre noe. Puslespillet som Gianpaolo Medei har til rådighet passer godt, og søndagens kamp i Ursynów og prestasjonen i kampen mot Projekt gjør bare alle klar over at veien i år virkelig går i riktig retning.

Etter søndagens seier i Warszawa vil jeg selvfølgelig ikke krone Resovia, for det er fortsatt en lang vei å gå. Jeg er glad for at laget fra Rzeszów vender tilbake til sin plass etter mislykkede sesonger, for det er en flott tradisjon, en flott historie og en by som fortsatt lever sterkt innen volleyball. Da vi så en minnefilm fra et tiår siden, vendte vi alle oppmerksomheten mot Podpromie, som var fullpakket til randen. I kampen mot Skra var det ikke en eneste ledig plass i hallen. Og det ville være fint for hele vår disiplin om denne situasjonen ble gjentatt. Så ofte som mulig.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment