Home » Medaljer til hopperne fra Stal Rzeszów i Norge og finalen i Canada. Nå polske mesterskap og europaleker

by Gunnar Garfors

Representanter fra Polen og Stal Rzeszów startet med suksess i Bergen, Norge og Montreal, Canada. Utøverne våre kom tilbake fra Norge med fem medaljer, inkludert to gullmedaljer.

Duoen Andrzej Rzeszutek og Kacper Lesiak sikret seg førsteplassen (322 poeng) i synkronhopp fra 3-meters springbrett.
Senere kjempet våre to for tiden beste spillere en heftig duell i en konkurranse på 1 meter springbrett. Rzeszutek gjorde det litt bedre og tok gull, mens Lesiak måtte ta til takke med sølv.

I konkurransen på 3m springbrett var Lesiak svært nær seier – først på siste runde ble han forbigått av Gwendal Bisch fra Frankrike og Dariush Lotfi fra Østerrike. Kacpers bronsemedalje fullførte medaljesamlingen hans. Rzeszutek tok 12. plass i denne konkurransen.

Bronse i Bergen Open ble også vunnet av Kaja Skrzek for Polen, som fikk 238 poeng i 1m springbrettkonkurransen. Sjetteplassen gikk til den andre innbyggeren i Rzeszów, Aleksandra Błażowska (213 poeng). Filip Jachim var også nær pallen med 341 poeng. Han tok 4. plass i høydykkerkonkurransen.

Samtidig ble det arrangert nok et verdenscup i dykking i Montreal. Landet vårt ble representert av Robert Łukaszewicz (også Stal Rzeszów). Robert gjorde det bra i 10 meter tårneliminasjonene, kvalifiserte seg til finalen og satte nok en personlig rekord. I finalen ble han nummer 12.

Avansement til finalen og poeng fra to utgaver av verdensmesterskapet sikret ham deltakelse i den siste utgaven av verdensmesterskapet, som arrangeres i Tyskland 4.-6. august i Berlin.

Roberts trener er Andrzej Kozdrański (Stal Rzeszów), fysioterapeuten ble overvåket av Jacek Schroeder.
Skihopperne fra Rzeszów forbereder seg for tiden til starten av det polske mesterskapet og europalekene i Rzeszów.