Home » Bielsko-Biala. Super-Nowa – Nyheter – Det 21. fjellløpet til Hrobacza Łąka og det 5. Nordic Walking-rallyet er bak oss

Bielsko-Biala. Super-Nowa – Nyheter – Det 21. fjellløpet til Hrobacza Łąka og det 5. Nordic Walking-rallyet er bak oss

by Erlend Loe

2023-06-10 10:37:08 Matte. trykk 100


Lørdag 3. juni fant den 21. utgaven av fjellrennet og den 5. utgaven av stavgangstevnet til Hrobacza Łąka sted.

Som hvert år, den første lørdagen i juni, arrangeres et stort idrettsarrangement i Kozy. Alpinløp og stavgang-konkurranser ble arrangert i bakkene til Hrobacza Łąka i Beskid Mały. Sports- og underholdningssenteret i Kozy – arrangøren av konkurransen – har utarbeidet to interessante ruter for både fjellløpere og folk som går med staver. Begge rutene førte gjennom Kozy-bruddet, et av de mest pittoreske stedene i Kozy-kommunen. Fjellrennets rute var drøyt 14 km lang, ruten til Nordic Walking Rally var 6 km lang. Rutene startet i Kozy og endte på toppen av Hrobacza Łąka ved Millennium Cross.

«Løpere fra hele Polen kom til Kóz. Vi var vertskap for løpere fra Rzeszów, Warszawa, Katowice og Bielsko-Biała. Den største gruppen, mer enn 100 mennesker, var imidlertid innbyggerne i Bielsko-distriktet. I år har vi laget en spesiell kategori for dem. Vi hadde også gjester fra Norge, Slovakia og Ukraina. Fjellløping i Polen er for tiden i krise. Vi er imidlertid glade for at løpeturen i Kozy er populær og løpere kommer gjerne til oss. Nesten 200 personer fullførte løpet. — Det er et tilsvarende oppmøte som tidligere år, sier arrangør Konrad Hamerlak, direktør for sports- og underholdningssenteret i Kozy.

De beste løperne i løpekonkurransen var: Paweł Niedoba fra Górki Wielkie med tiden 1:04:08 s, foran Kamil Orawczak fra Kóz og Paweł Hatala fra Bielsko-Biała. Damekategorien ble vunnet av Iryna Kondratiuk fra Ukraina med tiden 1:21:36, og slo Justyna Adamus-Kowalska fra Przybędza og Magda Janowska fra Katowice.

Alle løpere i mål fikk vakre mulighetsmedaljer samt de beste statuettene og premier.

Den 5. utgaven av Nordic Walking Rally til Hrobacza Łąka fant også sted denne dagen. 40 personer med pinner deltok i konkurransen. Raskeste mann var Piotr Ordzowiały fra Osielec, som passerte Daniel Rymarczyk fra Kóz. Sylwia Bondarchuk fra Bielsko-Biała vant kvinnekategorien.

«Jeg er glad for at så mange idrettsutøvere har kommet til Koz. Fra år til år har vi en veldig god mening, både når det gjelder organisering og plassering av konkurransen. Vi er veldig glade for det. Steder som steinbruddet eller de pittoreske områdene i Hrobacza Łąka tiltrekker seg ikke bare turister, men også idrettsutøvere. Kozy kommune har ulike områder for å utøve ulike idretter. I fremtiden, i tillegg til fjellløp, orientering og stavgang-rally, ønsker vi også å organisere terrengsykkelløp i området ved steinbruddet i Kozy.» – sa direktøren for CSW i Kozy.


Kopiering av materiale er tillatt forutsatt kildeangivelse: www.super-nova.pl

You may also like

Leave a Comment