Home » Når er Champions League-finalen 2021/2022? Real Madrid – Liverpool – Kampdato og -klokkeslett – Fotball

Når er Champions League-finalen 2021/2022? Real Madrid – Liverpool – Kampdato og -klokkeslett – Fotball

by Catherine Monroe

Real – Liverpool – LIVE RAPPORT AV KAMPEN

Det manglet ikke på følelser i semifinalen. Det første opprykk til finalen ble sikret av Liverpool-spillere som eliminerte Villarreal. De røde vant i begge kampene – på sin egen stadion vant de 2-0en i omkampen 3-2 (selv om de tapte 0-2).

En dag senere ble Real Madrid med på andreplass. The Royals møtte Manchester City. OG selv om de tapte 3-4 i Englanddet var på Santiago Bernabeu hvor de mer enn tok igjen ettmålsnederlaget.

I omkampen vant de på mirakuløst vis 2-1, noe som førte til overtid hvor de scoret enda et mål og vant 3-1.

Liverpool mot Real Madrid i Champions League-finalen: når og hvor er kampen?

Så Liverpool og Real spiller årets viktigste klubbkamp. Derfor blir det en gjentakelse av 2018. I Kiev vant laget fra Madrid 3-1, og nådde den 13. europacupen. I denne forbindelse er det rekordholder.

Liverpool tok på sin side opp for det nederlaget et år senere i Madrid, og slo Tottenham 2-0 i finalen og løftet trofeet for sjette gang.

Årets Champions League-finale finner sted 28. mai på Stade France i Paris. Spillet starter kl … 21.00. Livedekning på eurosport.pl.

Det er den sjette avgjørende kampen i europacuphistorien mellom lag fra England og Spania og den tredje som involverer disse lagene. Den nåværende rekorden er 4-1 for Spania og 1-1 for de røde mot Kings. 1981 i … Paris, men på Parc de Princes stadion vant Liverpool 1-0.

En duell av trenere og skyttere

Både Carlo Ancelotti og Jurgen Klopp kjenner smaken av europacupfinalen veldig godt. Tyskland har blitt ledet tre ganger av Borussia Dortmund og Liverpool (med den nåværende utgaven), mens de italiensk-ledede lagene har spilt der fire ganger så langt: tre ganger av AC Milan og en gang av Real Madrid. Ancelotti har også to seire i denne konkurransen som Milan-spiller.

Finalen på lørdag blir også en duell mellom kongene i deres ligaer: Franske Karim Benzema (27 mål i Spania), som også er den mest suksessrike i Champions League med 15 mål, og Mohamed Salah. Egypteren har scoret 23 Premier League-mål, etterfulgt av Tottenhams Son Heung-Min.

Kilde: Getty Images Paris er klar for finalen

Forfatter: Skrz, lukl / Booty
/
Kilde: eurosport.pl

You may also like

Leave a Comment