Home » Natalia Kaczmarek er viseverdensmester!

Natalia Kaczmarek er viseverdensmester!

by Erlend Loe

Natalia Kaczmarek tok andreplassen under verdensmesterskapet i Budapest. Dette er den andre polske medaljen under verdensmesterskapet.


Natalia Kaczmarek og hennes historiske suksess

Fra begynnelsen av sesongen var det mye snakk om at Natalia Kaczmarek så bra ut. Ved det 19. verdensmesterskapet i Budapest var det taktisk modent i kvalifiseringsrundene og i semifinalene og vi kunne regne med en repetisjon i finalen. Og slik ble det! Kaczmarek presenterte seg strålende ved målgang og strebet etter tittelen viseverdensmester! Nok en utmerket tid – 49,57, men Tokyos olympiske sølvmedaljevinner og Eugene Marilaidy Paulinhos verdenssølvvinner var ute av kamp. Den dominikanske republikkens resultat på 48,76s satte en ny nasjonal rekord og hadde grunn til å feire da det brøt tradisjonen med sølvmedaljer ved store begivenheter. Sandra Williams (Bahama) var på det nederste trinnet på pallen med 49,60. Det var en utmerket prestasjon av trener Marek Rożejs lag, vi må fortsatt vente på den nasjonale rekorden. Det beste ville være å forbedre seg ved OL i Paris og strekke seg mot en ny medalje.

Og før henne var vi nysgjerrige på holdningen til ikke bare hekkeløper Pia Skrzyszowska, men også hammerkastere. Inntil nylig var de nesten sikre på prestasjonen, men tidene har endret seg betydelig. Vår oppmerksomhet var rettet mot semifinalene til hekkeløperne. Denne konkurransen er på et enestående nivå denne sesongen. Du trenger ikke bare løpe fort, helst innen 12,40 sekunder, du må også være teknisk perfekt. Den minste feilen betaler en høy pris. Fra de tre seriene kom de to beste og de to beste tidene til finalen. Hekkeløperen vår står overfor en ekstremt vanskelig oppgave fordi konkurrentene er ekstremt sterke. Skrzyszowska løp på 12,59 sekunder denne sesongen, men hennes rivaler i rekken inkluderte: jamaicanske Danielle Williams (12,51), Puerto Rican Jasmine Camacho-Quinn (12,31) og amerikanske Nia Ali (12,30).


også lese


Det første løpet var allerede på et høyt nivå. Amerikanske Kendra Harrison scoret 12,33 poeng, foran Devynne Charlton (Bahamas) 12,49, sveitsiske Ditaji Kambundji 12,50 og jamaicanske Megan Tapper 12,55. Andre runde ble vunnet av nigerianske Tobi Amusan – 12,56, foran jamaicanske Anckere Nuget – 12,60. Tredje i mål ble Nadine Visser fra Nederland, som avsluttet finalen med en poengsum på 12,62. Ditto for Pia, som gjorde en feil på det niende hinderet, og kastet henne ut av rytmen. Pia ble slått ut i finalen og ble nummer fire med tiden 12,71. Hun vant Camacho-Quinns finaleserie på 12.41 foran Ali på 12.49.

Tokyo-OLs bronsemedaljevinner Malwina Kopron konkurrerte i den første kvalifiseringsgruppen til Threshers og scoret 72,35 på det tredje og siste kastet, og savnet kvalifiseringslinjen med 65 cm. Hun ble nummer seks i gruppen sin og nådde finalen. På den annen side, Anita Włodarczyk, en flerfoldig medaljevinner ved olympiske leker, verdensmesterskap og europamesterskap, scoret 71,17 og måtte trekke seg fra arrangementet etter kvalifiseringskonkurransen.

I morgenserien fikk de to stavhopperne Piotr Lisek og Robert Sobera hver 5,75 poeng, sammen med elleve kolleger kom de til finalen. Sobera viste seg å være den beste pokerspilleren da han tapte 5,70 to ganger og doblet sitt siste forsøk til 5,75. Etter «film»-hoppet nådde han den høyden og befant seg uventet i så godt selskap. Det ble en sensasjon på 1500 m. Nordmannen Jakob Ingebrigsten, som ble handlet som verdensrekordholder, måtte vike for britiske Josh Keer i mål. På den annen side ble vennen hans hevnet av Kartsen Warholm på uovertruffen 400m hekk, og vant den norske gullmedaljen for tredje gang.


Foto. Michal Laudy/Pressfocus


huske – Selvfølgelig er vi der for deg i kiosker og supermarkeder. Du kan også kjøpe oss i elektronisk form. Fortsett selvfølgelig å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment