Home » NATO øker politisk og praktisk støtte til Ukraina

NATO øker politisk og praktisk støtte til Ukraina

by Gabriel Scott

NATO-medlemmene trapper opp sin politiske og praktiske støtte til Ukraina, sa alliansens hovedkvarter i Brussel søndag.

«NATO-medlemmene øker sin politiske og praktiske støtte til Ukraina, som fortsetter å forsvare seg mot den russiske invasjonen», heter det i pressemeldingen.

«Tusenvis av antitankvåpen, hundrevis av luftvernmissiler og tusenvis av håndvåpen og ammunisjon sendes til Ukraina. De allierte gir også millioner av dollar i økonomisk og humanitær bistand, inkludert medisinske forsyninger til de ukrainske væpnede styrkene, sa NATO.

Alliansediagram viser at Belgia, Canada, Tsjekkia, Estland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Latvia, Litauen, Nederland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Storbritannia og USA sender betydelige forsendelser av eller har godkjent militærutstyr til Ukraina. Ukraina har allerede blant annet Javelin antitankmissiler og luftvernmissiler.

Albania, Bulgaria, Kroatia, Danmark, Ungarn, Island, Nord-Makedonia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia og USA yter humanitær hjelp eller åpner grensene for ukrainske flyktninger.

Kroatia, Polen og Romania tar allerede imot ukrainske flyktninger. Italia gir umiddelbar økonomisk bistand til den ukrainske regjeringen, og Tyrkia har utdypet forsvarsbåndene med Ukraina og tilbudt humanitær bistand.

«Jeg er glad for at de allierte tar skritt for å støtte Ukraina med ekstra militært utstyr, økonomisk og humanitær bistand. Selvforsvar er en lov nedfelt i FNs charter og allierte hjelper Ukraina med å opprettholde den. Dette er et tydelig signal om NATOs fulle støtte til Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg søndag.

Les også: Putin satte avskrekkingsstyrken på høy kampberedskap. Media: Alt handler om atomstyrker

PAP/kg

You may also like

Leave a Comment