Home » Pulver mot nordmenn var nok til et kvarter: Litauen forble uten poeng i EM

Pulver mot nordmenn var nok til et kvarter: Litauen forble uten poeng i EM

Før møtet hadde litauere fortsatt en teoretisk sjanse til å gå videre til neste runde, men til det trengte de en seier med til og med 8 mål.

Dersom dette scenariet ikke skjer, vil det russiske og norske landslaget fortsette å kjempe i mesterskapet.

Kampstarten var ikke dårlig for de litauiske håndballspillerne denne gangen og de presset seg til og med litt frem flere ganger.

Etter 10 minutters spill vant nordmenn seksjonen 3-0 og dannet et 2-måls overtak (8-6), men litauerne svarte med et vellykket spill og etter et kast av Karolis Antanavičius hadde de igjen en 10-9 ledelse. .

Selv om de litauiske håndballspillerne klarte å øke ledelsen til 2 mål (13:11; 14:12 og 15:13), avsluttet nordmennene kvarteret mer vellykket og utlignet med 16:16.

Etter pause byttet lagene effektive angrep (20:20), men så organiserte motstanderne en 4-0-seier som litauerne ikke kom seg helt fra. Midt i omgangen ledet det norske laget allerede med 6 mål (28:22) og opprettholdt denne ledelsen til kampens sluttsignal – 35:29.

Litauens landslag rapporterte ikke skadet Povilas Babarskas, målvakt Vilius Rašimas og internasjonale Skirmatas Plėtos for denne kampen.

Litauen: Aidenas Malašinskas 8, Gerdas Babarskas 5, Mindaugas Dumčius, Karolis Antanavičius etter 3, Mindaugas Urbonas, Lukas Simėnas, Valdas Drabavičius etter 2, Benas Petreikis, Gytis Šmantauskas, Deividas Virbauskas, Lukas Jušė etter 1.

Norge: Sander Sagosen og Sebastian Barthold 7 hver, Harald Reinkind 6, Sander Overjordet 5, Kevin Gullliksen 4, Magnus Gullerud og Alexander Christoffersen 2 hver, Kent Tonnesen og Thomas Solstad 1 hver.

I gruppe F-konkurransen i Košice startet litauerne uten hell mot russerne 27:29, og lørdag tapte M. Andriuškas elever for de slovakiske vertene med 31:26.

I et tidligere gruppespill mandag kom ikke slovakene i nærheten av 27:36 mot Russland, som gikk videre til neste runde med tre seire.

Når det gjelder litauerne, er opptredenen i EM også over for slovakene.

Håndball-EM: Litauen – Norge

ENDELIG RESULTAT: Litauen – Norge 29:35 (16:16).

Straffespark til det litauiske målet.

59 minutter, 29:34.

58 minutter 28:34.

57. minutt: Lukas Juškėnas scoret sitt første mål, 28:33.

56 minutter Litauen er 27:33 bak.

54 minutter nok et nøyaktig kast fra Malashinsk, 26:31.

Malašinskas sitt mål, det er samme svar, 25:31.

Virbauskas blir straffet i 2 minutter. Avstand.

51 min, nøyaktig Malashinsk, 24:30.

49 min, nordmenn boltrer seg i angrep, 23:30.

D. Virbauskas scorer et mål (23:29).

Gerdas Babarskas blir straffet i 2 minutter. Eliminering, og motstanderne øker ledelsen fra 6 m (22:29).

Drabavičius reduserte til 22:28.

Angrepet til det litauiske landslaget vakler.

45 minutter klokken 28:21 er motstanderne allerede i toppgir.

Nordmennene forsvarer seg mot det litauiske angrepet og øker ledelsen (21:27).

Nordmennene har en rekordledelse på 26:21.

41 minutter et plutselig norsk svar.

G. Morkūnas forsvarer, Malashinskas tetter luken, 21:24.

39 minutter Nordmenn skinner igjen og leder 24:20, M. Andriuška ber om pause.

Nordmennene slo tilbake med suksess.

Nordmenn trekker seg, 20:23.

Gullliksen bringer nordmennene 20:21 foran.

Karolis Antanavičius ligger på 2 minutter.

A. Malašinskas tok over ballen og utlignet til 20:20.

34 minutter 19:20 ligger litauere bak.

Lukas Simėnas, 17:16, foran Litauen.

Andre halvdel

Etter første omgang – 16:16.

Nordmennene sammenligner resultatet, men G. Babarsk svarer raskt med et presist kast, 16:15.

Malašinskas klarte ikke å utnytte en straffe på 6 meter.

15:13, Litauen i front, men nordmennene reagerer snart med et presist angrep (15:14).

14:12, spilt etter 24 minutter.

Litauen leder 13:11.

Litauen viser karakter, leder 10:9.

To presise angrep fra motstandere tvang M. Andriuška til å be om et kort møte.

13 minutter A. Malašinskas omsatte en 6-metersstraff, 7:8.

Kamp punkt til punkt, 6:6.

Lynrask respons fra nordmennene, 3-4.

A. Malashinskas sammenligner resultatet, 3:3.

4 minutter nordmennene stormet frem 3:2 for første gang.

Nordmennene sammenligner stillingen 1:1.

V. Drabavičius, 1-0 foran Litauen.

BEGYNNELSEN PÅ LØPET

Traumatiserte Povilas Babarskas, samt Skirmantas Plėta og målvakt Vilius Rašimas var ikke påmeldt til møtet.