Home » Naturgassproduksjonen til det norske selskapet PGNiG vil øke

Naturgassproduksjonen til det norske selskapet PGNiG vil øke

by Gunnar Garfors

  • Produksjonen av naturgass fra norsk sokkel vil øke med 15 % innen 2022
  • Det vil også bli høyere enn anslått i årene som kommer
  • PGNiG Upstrem Norge kjøper blått drivstoff fra 14 forekomster

Norsk sokkel er et prioritert område for utviklingen av vår lete- og produksjonsvirksomhet og spiller en svært viktig rolle i vår strategi for diversifisering av tilbud. brensel til Polen. Like etter starten av gassrørledningen Baltic Pipe, vil ytterligere mengder naturgass produsert i Norge bli rutet til Polen – sa Iwona Waksmundzka-Olejniczak, president for Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG).

Metoder for å øke naturgassproduksjonen

utdrag vil øke på tre eiendommer – Skarv, Gina Krog og Duva. For de to første er dette mulig etter at reinjeksjonsprosessen er fullført naturgass til sengen. Denne prosessen gjør det mulig å intensivere oljeproduksjonen, og selve gassen vil bli utvunnet på et senere tidspunkt.

Beslutningen om å slutte å injisere betyr en endring i utviklingsplanen innleggssåler og krever derfor godkjenning fra Oljedirektoratet. Slike beslutninger ble tatt av det norske selskapet PGNiG og dets partnere. Dette muliggjør anskaffelse av ytterligere 300 millioner m3 innen utgangen av året3 med Gina Krog og nesten 150 millioner m3 ved Skarv.

I den tredje en økning i produksjonen på rundt 30 millioner kubikkmeter3 vil skje som følge av utnyttelse av den tilgjengelige kapasiteten til produksjonsanlegget som betjener Gjøa-feltet og det tilstøtende feltet som Duva er tilknyttet.

Ekstra gass for Polen

PGNiG Upstream Norway anslår at det vil produsere som et resultat av disse aktivitetene ytterligere ca 0,5 milliarder millioner3 naturgassstarter produksjonen i år 3 milliarder m3, 15 % mer enn planlagt. Etter starten Baltisk fløyte ytterligere kvanta i fjerde kvartal 2022 brensel vil fullføre leveranser til Polen.

Prognoser for de kommende årene antar en produksjon på 2,5 milliarder m33 i 2023 (med 100 millioner3 mer enn planlagt), og i 2024 – 2,9 milliarder millioner3med 0,3 milliarder m3 enn forventet. Dette er gjort mulig ved slutten av injeksjonen og anskaffelsen av det tidligere injiserte råmaterialet.

PGNiG Upstrem Norge har 11,3 prosent. Interesser i konsesjonen Gina Krog, 11,92 prosent i Skarv og 30 prosent. i Duwa. Selskapets konsesjonspartnere er Equinor og KUFPEC (Gina Krog), AkerBP, Equinor og WintershallDEA Norge (Skarv), og Neptune Energy, INPEX Idemitsu Petroleum Norge og Sval Energi (Duva). Selskapet har andeler i 59 lisenser på norsk kontinentalsokkel og produserer fra 14 felt.

Les også: LNG – levering etter levering

You may also like

Leave a Comment