Home » Djokovic best på slutten av sesongen

Djokovic best på slutten av sesongen

by Erlend Loe

Finalen var i utgangspunktet veldig balansert, i første sett kunne ingen av tennisspillerne slå sine rivaler. Nordmannen scoret ikke et eneste breakpoint, mens serberen bare tok den fjerde muligheten på slutten av siste kamp og triumferte 7:5.

I det andre settet tok Djokovic initiativet på banen mye raskere og brøt det i rivalens andre kamp. Han holdt deretter effektivt serven og tok en 4-1 ledelse. Nordmannen klarte ikke å ta igjen dette tapet, selv om han kjempet hardt til slutten – i nest siste bytte av siste kamp byttet han 36 skudd med sin rival.

Djokovic vant turneringen ubeseiret, og tapte bare ett sett i den røde gruppens oppgjør med Russlands Daniil Medvedev. Takket være dette vant han et rekordbeløp i tennishistorien – $ 4.740.300.

Den tidligere verdenseneren var i finalen for åttende gang. Det er hans sjette triumf – senest for syv år siden. Han tapte i 2016 og 2018.

Dette er Ruuds andre opptreden i ATP-finalen og hans første finale. I fjor ble han eliminert i semifinalen. Han møtte serberne for fjerde gang – han innrømmet et fjerde tap.

På den nåværende ATP-rankingen rykker nordmannen opp til tredje og Djokovic til femte.

Best i double var amerikaneren Rajeev Ram og briten Joe Salisbury, som beseiret den kroatiske duoen Nikola Mektic, Mate Pavic 7:6 (7:4), 6:4 i finalen.

PAP / Yagoda S.

You may also like

Leave a Comment