Home » Nauseda krever Russlands utvisning fra G20 og suspensjon av medlemskap i internasjonale organisasjoner

Nauseda krever Russlands utvisning fra G20 og suspensjon av medlemskap i internasjonale organisasjoner

by Gabriel Scott

Litauens president Gitanas Nausėda ber det internasjonale samfunnet fjerne Russland, som invaderte Ukraina, fra G20-formatet og suspendere medlemskapet i internasjonale organisasjoner.

«Vi må umiddelbart suspendere Russlands medlemskap i internasjonale organisasjoner. Angriperen har ingen plass i G20 og FNs sikkerhetsråd. Sanksjonene må skjerpes ytterligere ved å avskjære Russland fra SWIFT-systemet og stoppe Nord Stream 2-rørledningen,» sa statsoverhodet i en uttalelse som ble offentliggjort fredag.

Det sa han etter møtet mellom partene i Joint Forwarding Forces (JEF). JEF styres av Storbritannia, og Litauen, Danmark, Estland, Latvia, Nederland og Norge er også medlemmer av dette formatet.

«Til tross for at noen av landene som deltar i dette formatet ikke engang er NATO-medlemmer, er konsensus veldig klar – østflanken må styrkes. Vi er klare til å gjøre dette i nær fremtid. I tillegg til å hjelpe Ukraina på alle mulige måter,» sa G. Nausėda.

Vi må umiddelbart suspendere Russlands medlemskap i internasjonale organisasjoner. Angriperen har ingen plass i G20 og FNs sikkerhetsråd.

Han understreket at han videresendte forespørselen fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy om å hjelpe landet på alle mulige måter.

«Jeg håper virkelig at dette vil være mulig i nær fremtid,» sa den litauiske presidenten. «Russland må stoppes: det er nå eller aldri.»

Han sa at spørsmålene vil bli tatt opp på et toppmøte i Bucuresti på fredag ​​og på et NATO-toppmøte på fredag.

For noen tid ca 150-200 tusen. tropper på den ukrainske grensen, Russlands president Vladimir Putin varslet en storstilt militæroperasjon i nabolandet tidlig torsdag morgen.

Vestlige land reagerte på Kremls handlinger med ulike sanksjoner, inkludert restriksjoner på Russlands finans-, energi- og transportsektorer, samt restriksjoner på handel, eksport og deres finansiering.

Vesten har imidlertid så langt nektet å koble Russland fra SWIFTs interbankoppgjørssystem.


You may also like

Leave a Comment