Home » Norge | Aktor ber om fortsatt forvaring av Anders Breivik

Norge | Aktor ber om fortsatt forvaring av Anders Breivik

by Gunnar Garfors

(Oslo) Norske påtalemyndigheter ba torsdag om fortsatt varetektsfengsling av nynazisten Anders Behring Breivik, og hevdet at han forble den samme ekstremt farlige personen som drepte 77 mennesker i 2011.

Lagt ut 20. januar

Breivik (42) sier han har gitt avkall på vold og ber om prøveløslatelse ti år etter å ha blitt dømt til en 21 års dom, som kan forlenges så lenge han blir sett på som en fare for samfunnet.

– Breiviken som søker vår tillit i dag, er den samme som raserte departementsdistriktet og kalte det en fiasko, sa aktor Hulda Karlsdottir i sin tiltale.

– Det er den samme kriminelle som lokket ungdommene til seg på Utøya ved å få dem til å tro at han ville hjelpe dem og som skjøt dem, la hun til på den siste dagen av en utsatt sikkerhetsrettssak før Telemark legger til rett. i gymsalen til Skien fengsel (sør), hvor Breivik soner.

Den 22. juli 2011 detonerte høyreekstremisten først en bombe nær regjeringssetet i Oslo, og drepte åtte mennesker, deretter drepte han 69 andre, for det meste ungdommer, ved å åpne ild mot en arbeidernes ungdoms sommerleir på øya Utøya.

Denne uken sa han at han har gitt avkall på vold og ønsker å fortsette sitt engasjement for nynazismen, men gjennom fredelige midler.

Som et ekko av påstandene fra ofrenes familier, overlevende og eksperter, sa Mr.meg Karlsdottir hevdet at denne nye rettssaken faktisk bare var et «PR-stunt» for å prøve å forbedre fengselsforholdene og nå ut til folk som deler hans meninger.

«Han lever av disse annonsene. Han stråler. Det er vanskelig for meg å se i et tilfelle som dette, sa hun.

I manifestet han publiserte kort før angrepene sine i 2011, lovet Breivik å bruke rettssaker som en plattform for å spre sin ideologi.

Foran de tre dommerne fra Skien mangedoblet han slagene, utførte Hitler-hilsener, viftet med skilt og lanserte lange ideologiske tirader.

Straffen som ble idømt i 2012 ga en minstestraff på 10 år, som var maksimumsstraffen som var fastsatt i loven den gang.

Breiviks sak, som en psykiater og fengselsmyndighetene fortsatt fremstiller like farlig som den var på tidspunktet for angrepene, er a priori dømt til å mislykkes.

I teorien kan han søke om prøveløslatelse på nytt hvert år i ett år etter at hans forrige søknad ble avslått.

You may also like

Leave a Comment