Home » Nederland mistet sin sikre oppstigning til M¦ 2022 på fire minutter! Show of France og Mbappe Football

by Thure Lindhardt

Før de siste kampene i den nest siste kvalifiseringsrunden lørdag i europeisk sone var det kun to landslag som var sikre kamper i Qatar – Tyskland og Danmark. Lørdag ble ytterligere tre lag med – vinnerne av gruppe D, E og G.

Se videoen
Det kan bli den nye stjernen på det polske landslaget. «Eufori blant fansen»

Gruppe D

Etter en storseier på Stade de France i Paris over Kasakhstan opp til 8-0, er det franske landslaget garantert å spille en kamp i VM som forsvarende mester. Didier Deschamps» lag sto allerede 3-0 frem til pause etter Kylian Mbappes hattrick, da scoret Karim Benzema (to), Adrien Rabiot og Antoine Griezmann flere mål og sitt fjerde mål. Resultat grunnla Mbappe.

I den andre kampen i denne gruppen lørdag tok Finland en svært viktig seier da de slo Bosnia-Hercegovina 3-1 og spilte uten stjernen Edina Dzeko. Finnene vant til tross for at de måtte forholde seg til ti etter rødt kort til Raitala fra 37. minutt etter en brutal felling på Kolasinac. Forss, Lod og O’Shaughnessy scoret mål for finnene mens Menalo scoret et hederlig mål.

Mer sportsinnhold finner du på Gazeta.pl!

Takket være denne seieren rykket Finland opp til andreplass på tabellen med 11 poeng, kun bak Frankrike (15 poeng) og eliminerte Bosnia-Hercegovina fra kampen om sluttspillet (7 poeng). I siste runde spiller finnene hjemme mot Frankrike og forsvarer sin topoengs fordel over det tredje Ukraina, som møter Bosnia-Hercegovina borte.

Resultater:
Frankrike – Kasakhstan 8: 0 (Mbappe 6 «, 12», 32 «, 87», Benzema 55 «, 59», Rabiot 75 «, Griezmann 84»-k.)
Bosnia-Hercegovina – Finland 1-1 (Menalo 69 «- Forss 29», Lod 51 «, O’Shaughnessy 73»)

Bord:
1. Frankrike – 15 poeng, mål: 16:3
2. Finland – 11 poeng, 10-8
3. Ukraina – 9 poeng, 9-8
4. Bosnia-Hercegovina – 7 poeng, 9:10
5. Kasakhstan – 3 poeng, 5:20

Siste kampdag (tirsdag kl. 20.45): Finland mot Frankrike, Bosnia-Hercegovina mot Ukraina.

Landet med nesten 40 millioner mennesker har blitt gal. Kunne komme tilbake til VM etter 36 år! «Den gyldne generasjon»

Gruppe E

Et annet sikkert lag med billetter til Qatar er det tredje laget i det siste verdensmesterskapet – Belgia. Belgierne i deres kvalifiseringsgruppe hadde ingen problemer. Etter hjemmeseier mot Estland (3-1 av Christian Benteke, Yannick Carrasco og Thorgan Hazard) sikret Roberto Martinez sine spillere førsteplassen i gruppe E med 19 av 21 mulige poeng.

I den andre kampen i denne gruppen ga det walisiske laget ingen sjanse til Hviterussland og vant 5-1. Takket være denne seieren hoppet Wales inn til andreplass med tre poeng over Tsjekkia. Disse to lagene kjemper om andreplassen i siste omgang.

Wales må enten ikke tape mot Belgia hjemme eller håpe at tsjekkerne ikke slår Hviterussland hjemme. Ved tap av Wales og seier til tsjekkerne vil våre sørlige naboer glede seg over opprykk til sluttspillet, med mindre seire og tap er mål i begge kampene – da avgjør antall mål. Interessant nok spilte både tsjekkerne og waliserne i sluttspillet: Ett lag rykket opp fra andreplass, det tredje som vinner av League of Nations-gruppen (sammen med Østerrike).

Resultater:
Belgia 3-1 Estland (Benteke 11 «, Carrasco 53», T. Hazard 74 «- Heaven 70»)
Wales – Hviterussland 5: 1 (Ramsey 3 «, 50′-k., Williams 20», Davies 77 «, Roberts 90» – Koncewoj 87 «)

Bord:
1. Belgia – 19 poeng, mål: 24:5
2. Wales – 14 poeng, 13-8
3. Tsjekkia – 11 poeng, 12:9
4. Estland – 4 poeng, 9:19
5. Hviterussland – 3 poeng, 7:24.

Siste kampdag (tirsdag kl. 20.45): Wales mot Belgia, Tsjekkia mot Hviterussland.

Norge Latvia fotball-VM 2022«Latter». Det mest skuffende europeiske laget mister sjansen i VM

Gruppe G

I gruppe G ble det avgjørende resultatet lørdag Norges oppsiktsvekkende målløse uavgjort mot Latvia. Uten den skadde Erling Haaland klarte ikke nordmennene å slå outsideren og mistet andreplassen til Tyrkia, som enkelt beseiret Gibraltar 6-0.

Den store sjansen til å bli nummer 1 på 82

Hvem som vinner direkte opprykk til VM og plass i sluttspillet, avgjør siste runde, der Norge spiller mot Nederland og Tyrkia mot Montenegro. Alle tre – Nederland, Tyrkia og Norge – kan se frem til gruppeseier og smaken av tredje i konkurransen på tirsdag.

Uavgjort mot Norge er nok til at Nederland hever seg: Da har de 21 poeng, og for å passere Tyrkia måtte Tyrkia vinne med Montenegro og ha en bedre score enn «Oranje» – og nå er rekorden deres dårligere med 13 mål! For at Norge skal avansere må de vinne og forvente uavgjort eller tap for Tyrkia; Vinner tyrkerne, er målbalansen avgjørende, etterfulgt av scorede mål.

Til dette må Tyrkia vinne og regne med at Norge vinner – men ikke for høyt slik at tyrkerne får en bedre målbalanse.

Resultater:
Norge 0-0 Latvia
Turcja – Gibraltar 6: 0 (Akturkoglu 11 «, Dervisoglu 38», 41 «, Demiral 65», Dursun 81 «, Demiral 84»)
Montenegro 2-2 Nederland (Vukotić 82′, Vujnović 86′ – Depay 25′-k., 54′)