Home » «Neues Teika» kontordistrikt solgt for 131 millioner euro

«Neues Teika» kontordistrikt solgt for 131 millioner euro

by Thure Lindhardt

EfTEN Eiendomsfond 4 har kjøpt kontorbygget «Jaunā Teika» fra Hanner Group i Riga for 131 millioner euro. Delfi «.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Denne transaksjonen er den største i EfTEN Capitals historie.

Forretningssenteret «Jaunā Teika» består av fire kontorbygg, hvorav tre – «Ausma», «Teodors» og «Henrihs» ble bygget i 2016 og ett – «Valters» ble bygget i 2009. Kontorbygget har et utleiebart areal på rundt 59.000 kvadratmeter og totalt 1.102 parkeringsplasser, hvorav 973 er ​​fordelt på to parkeringsplasser.

«Eierskiftet til» Jaunā Teika, det største kontorlokalet og den nest største eiendomstransaksjonen i Latvias historie, bekrefter tydelig EfTENs ambisjoner og tilstedeværelse i det latviske eiendomsmarkedet. Med sin strategiske beliggenhet i skjæringspunktet mellom Brīvības Street og den østlige motorveien er «Jaunā Teika» virkelig en strategisk viktig eiendom i Riga», legger Viktors Savins, styreleder i EfTEN Capital Latvia.

«Jaunā Teika» ligger i VEFRESH-distriktet i Riga, som historisk sett var og er hjemmet til teknologiselskaper i Latvia. Komplekset ligger en 10-15 minutters kjøretur fra det historiske sentrum av Riga.

«Vi setter stor pris på EfTEN som partner i denne viktige transaksjonen i de baltiske statene. Hanner har vært i eiendomsbransjen i mer enn 25 år og kan være stolt av sin mangeårige erfaring med utvikling av kontorbygg. Vi må fullføre den største kontoravtalen med EfTEN i det latviske eiendomsmarkedet, sier Arvīdas Avulis, administrerende direktør i Hanner.

Kontorkomplekset Nye Teika har i dag rundt 50 leietakere, inkludert finansselskapene DNB Bank, Bigbank og Intrum, forsikringsselskapene Gjensidige og BTA, IT-selskapene TietoEVRY og Accenture, et partnerselskap «Sentence», kjemiselskapene Cabot og Solvay og andre.

Transaksjonen ble rådgitt av Colliers Internationals investeringsteam og finansiert av SEB. Transaksjonen forventes å avsluttes i desember 2021 etter å ha mottatt den nødvendige godkjenningen fra det latviske konkurransetilsynet.

Med kjøpet av Jaunā Teika omfatter investeringsporteføljen til EfTEN Real Estate Fund 4 totalt åtte eiendommer, inkludert Kadriorg Business Center i Tallinn, Dominante Logistics Centre og Bergi i Riga, Arginta Logistics Centre i Vilnius og et kjøpesenter i Vilnius «River Mall»/» River Hall «forretningssenter i Kaunas,» RYO «kjøpesenter i Panevezys og SBA logistikk- og produksjonssenter i Klaipeda.

EfTEN Eiendomsfond 4 er et lukket fond med en løpetid på ti år for institusjonelle investorer som investerer i kontantgenererende næringseiendom i de baltiske statene. Fondets aktiva forvaltes av EfTEN Capital AS, et kapitalforvaltningsselskap regulert av det estiske finanstilsynet.

Selskapsgruppen EfTEN Capital (EfTEN Capital AS og dets datterselskaper) forvalter totalt 56 næringseiendommer med mer enn 1200 leietakere. Den totale markedsverdien av de forvaltede eiendommene er rundt 800 millioner euro.

You may also like

Leave a Comment