Home » New Zealand vant åpningskampen i verdensmesterskapet for kvinner

New Zealand vant åpningskampen i verdensmesterskapet for kvinner

New Zealand-spillerne slo Norge 1-0 i åpningskampen til verdenscupen i Auckland. Forut for møtet var ett minutts stillhet til minne om ofrene til angriperen som skjøt to personer og skadet flere andre i denne byen noen timer tidligere.

Hannah Wilkinson scoret vinnermålet i det 48. minutt etter et raskt og effektivt grep under eget mål. I det 90. minutt kunne Ria Percival ha økt ledelsen, men skuddet hennes fra straffemerket traff tverrliggeren.

SE OGSÅ: De siste FIFA-rangeringene er tilgjengelige. Hva med Polens posisjon?

Det newzealandske kvinnelaget oppnådde sin første verdenscupseier i historien. Det lokale fotballforbundet meldte at det var 42.137 tilskuere på tribunen, noe som er rekord for denne disiplinen her i landet, også for menn.

Før dommerens første fløyting var det stille på stadion i flere titalls sekunder. Med New Zealand-flagget på halv stang ble minnet om to personer skutt bare timer tidligere husket. Angrepet skjedde i nærheten av fansonen og hotellet der det norske landslaget oppholder seg.

– Vi ble plutselig vekket da helikopteret begynte å sirkle over hotellet og mange ambulanser og politibiler dukket opp. Først visste vi ikke hva som foregikk, men så så vi nyhetene på TV, rapporterte kapteinen for det skandinaviske laget, Maren Mjelde, i dagsavisen «Verdens Gang».

Det tredje dødsfallet er leiemorderen, som sannsynligvis begikk selvmord. Seks personer er skadet.

Sveits og Filippinene møtes i gruppe A fredag. I den andre kampen torsdag begynner gruppe B-konkurransen i Sydney med Australia og Irland. Starter kl 12 polsk tid.

Turneringen, som finner sted i Australia og New Zealand, varer til 20. august. Det amerikanske laget forsvarer tittelen.