Home » NHL: The Devils er tilbake på seiersrekka. «Golden Knights» kortpustethet

NHL: The Devils er tilbake på seiersrekka. «Golden Knights» kortpustethet

by Gunnar Garfors

Torsdag tapte New Jersey-laget mot Toronto Maple Leafs og bommet på en klubbrekord for strake seire da den imponerende rekken ble brutt for 13. Lørdag vendte «Devils» tilbake til veien til suksess og hadde ingen illusjoner om hovedstedene.

Sveits Nico Hischier scoret i første periode, etterfulgt av 21 år gamle Jack Hughes, som scoret to ganger i andre periode og fullførte sitt første NHL-hattrick i det 50. minutt.

– Flott. Jeg har scoret to mål før, men det tredje var utrolig morsomt, sa Hughes.

SE OGSÅ: NHL: Boston Bruins rekordrekke

Det endte 5-1 og Lindy Ruff feiret sin 800. seier som Pro League-trener. Den 62 år gamle kanadieren er den femte treneren som når det merket. Lederen for denne listen er Scotty Bowman – 1244.

Etter fem dårlige sesonger, der Devils tapte mer enn de vant og ikke klarte å komme seg til sluttspillet, begynner laget å se tilbake på sin beste alder. The Devils vant Stanley Cup i 1995, 2000 og 2003. De vant den andre tittelen med Krzysztof Oliwa i troppen.

Vegas Golden Knights var tungpustet da de tapte 5-1 for møtende Vancouver Canucks. Inntil nylig tapte ligaens topplag fem av sine siste åtte kamper, men leder fortsatt Pacific Division og den «vestlige» halvdelen av braketten med 33 poeng.

JT Miller bidro mest til Golden Knights andre strake tap, og scoret ett mål og assisterte to til. Gjestene tapte det eneste målet i det 57. minutt.

– Vi visste at rivalene spilte dagen før, de tapte, så på den ene siden vil de være slitne, men på den andre siden vil de gjøre alt for å forløse seg selv foran sine egne fans. Men vi lot dem ikke gjøre så mye. Det var 60 minutter med god hockey fra vår side – dømte målscoreren til et av målene til Canucks, som brukte powerplay-perioden tre ganger.

Nashville Predators-Columbus Blue Jackets-spillet har blitt utsatt på grunn av en vannlinjefeil på Bridgestone Arena.