3. desember 2021 dømte Frankfurt Higher Regional Court til fordel for to tyske forbrukerforeninger (Forbrukerforbundet, eller vzbv) og norsk (Norsk Forbrukerråd) mot Nintendo. De angrep produsenten for å nekte å godkjenne kanselleringer av dematerialiserte forhåndsbestillinger. Under førsteinstansdommen i januar 2020 hadde Nintendo vunnet sin sak, noe som førte til at foreningene anket.
Ifølge retten er det ikke noe unntak fra angreretten
Ettersom programvaren var forhåndslastet ned før spillet ble utgitt, mente Nintendo at de da ville dra nytte av unntaket fra den fjorten dagers angreretten, som gjelder for netthandel over hele EU.
Les også: Nintendo Switch Online + tilleggspakke: abonnementet som ikke er verdt det
Og faktisk er det unntak fra angreretten og programvare uten fysisk støtte, for eksempel videospill som selges på nettplattformer som Nintendo Switch eShop, er inkludert.
Retten mente på sin side at et slikt unntak ikke var aktuelt da tittelen var sperret før publiseringsdatoen. » Forutsetningene for angreretten er ikke oppfylt, da nedlastingen som er aktivert etter forhåndsbestillingen ikke inneholder et brukbart spill. Før utgivelsesdatoen er spillet verdiløst for kjøpere og Nintendos kontraktsmessige del er fullstendig uoppfylt. »Forklarer vzbv i et sammendrag av vedtaket, oversatt fra nettstedet Nintendos liv.
På vei mot mer fleksible forhåndsbestillinger på digitale spillkjøpsplattformer
Med mulig mistanke om at tidevannet ville snu, endret Nintendo sine retningslinjer for eShop i september 2020. Ikke glem å oppgi i eShop at det er » gitt frivillig ».
Dette skjermbildet, tatt 7. desember 2021, viser skjermen som forklarer at det er umulig å kansellere en forhåndsbestilling mindre enn 7 dager før et digitalt spill slippes på Nintendo eShop. © Ouest-France
Operatøren av eShop på det gamle kontinentet er Nintendo of Europe, med base i Frankfurt. Det er heller ingen grunn til at denne dommen ikke skal berøre alle landene i unionen. Det bør derfor snart være mulig å kansellere forhåndsbestillinger av dematerialiserte videospill når som helst før noen programvare utgis, inkludert i Frankrike.
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»