Home » Nordmennene hevet midlertidig prisen i Alumetals oppkjøpstilbud til PLN 82 per aksje

Nordmennene hevet midlertidig prisen i Alumetals oppkjøpstilbud til PLN 82 per aksje

by Connie Nielsen

Foto. aluminium

Satsen på PLN 82 per aksje er litt over 4 %. mer enn den første prisen som ble foreslått av Hydro ved kunngjøringen av det pågående overtakelsestilbudet (PLN 78,69 per aksje) og med nesten 20 prosent. høyere enn prisen som ble tilbudt i det første overtakelsestilbudet som ble kunngjort av Hydro i april 2022 (PLN 68,40 per aksje).

Den økte prisen er et tidsbegrenset tilbud. Hydro tilbyr 82 PLN for hver Almetal-aksje til alle aksjonærer som tegner seg for salg av aksjer innen 15. juni 2023 kl. 12.00. 23:59. Dette gjelder også de aksjonærer som har tegnet seg for salg av aksjer som en del av overtakelsestilbudet før kursstigningen, det vil si i perioden 26. mai til 8. juni i år. (forutsatt at omtrent 32,7 prosent av aksjene i IPO30 UNIPESSOAL LDA er kjøpt opp av Hydro til PLN 78,69 per aksje). Fra 16. juni 2023 vil prisen som tilbys i overtakelsestilbudet reduseres til det opprinnelige nivået, altså PLN 78,69 per aksje.

– Vi mener at vårt opprinnelige forslag var attraktivt for nåværende Alumetal-aksjonærer. Vi har valgt en midlertidig økning for å gi ytterligere belønninger til de investorene som reagerer raskt på oppfordringen. Vi håper anbudets sentrale forutsetning, nemlig at eksisterende aksjonærer tegner seg for salg av minst 50 prosent, snart blir oppfylt. av alle Alumetal-aksjer – sier Eivind Kallevik, konserndirektør og leder for Hydro Aluminium Metal.

Rundt 39 prosent av selskapene har allerede signert salg av aksjer som en del av overtakelsestilbudet. Selskapsaksjer, herunder aksjer som eies av to medlemmer av Alumetals representantskap og alle medlemmer av Alumetals administrasjon.

I begynnelsen av mai fikk Hydro full godkjenning fra EU-kommisjonen for det foreslåtte oppkjøpet av Alumetal, noe som eliminerer regulatoriske krav for gjennomføring av transaksjonen. Tegninger for salg av aksjer i kjøpstilbudet vil bli akseptert frem til 30. juni 2023.

You may also like

Leave a Comment