Home » Norge: Det største krigsskipet i verden

Norge: Det største krigsskipet i verden

by Catherine Monroe

Det største krigsskipet i verden – det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford – er på jomfrutur. Den ligger for tiden i Nordsjøen og vil gå til Oslo havn i løpet av de kommende dagene, opplyser det norske forsvarsdepartementet.

«Tilstedeværelsen av et hangarskip er et viktig element i avskrekking. Det viser at vi står sammen som allierte, understreker forsvarsminister Björn Arild Gram i en uttalelse til NRK TV. Han husket at etter den russiske invasjonen av Ukraina «er det behov for samarbeid og tilstedeværelse av allierte tropper på norsk territorium».

Gram besøkte hangarskipet i Nordsjøen i følge med sjef for forsvaret Erik Kristoffersen og USAs ambassadør i Norge Marc Nathanson.

Skipet USS Gerald R. Ford er 332,8 meter langt og 100 000 meter langt. Tonnevis med forskyvning og kjernefysisk fremdrift. Det er 4,5 tusen mennesker på skipet. Mannskap, 90 F-35 jagerfly og helikoptre.

Hangarskipet dro fra Norfolk, Virginia 2. mai og satte kursen mot Norge sammen med den norske fregatten Roald Amundsen.

Som NRK husker var siste gang et amerikansk hangarskip anløp Norge i 1959.

Daniel Zyśk

Bestill et nyhetsbrev med de mest interessante og beste tekstene på nettsiden

Premium sone

KOMMENTARER (1)

Gå til artikkelen: Norge: Verdens største krigsskip – det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford – kommer snart til Oslo

You may also like

Leave a Comment