Home » Norge: Fem døde i bueskyting

Norge: Fem døde i bueskyting

by Thure Lindhardt

En mann bevæpnet med pil og bue drepte fem personer og skadet to andre i Kongsberg i Sørøst-Norge onsdag. Han ble varetektsfengslet i fire uker i medisinske omgivelser fredag.

Hendelsen skjedde like før klokken 18.30 (16.30 GMT) i den 23.000 innbyggere byen, som ligger rundt 80 kilometer fra Oslo. De to skadde er på intensivavdeling, men deres liv er ikke i livsfare.

I ettertid Espen Andersen Brathen ble arrestert. Han er en 37 år gammel danske som er bosatt i Kongsberg, ifølge en uttalelse fra politiet. Ifølge TV2, sitert av AFP, hadde den antatte gjerningsmannen til angrepet konvertert til islam og vært gjenstand for frykt for radikalisering tidligere.

«Med tanke på at det er et terrorangrep er det naturlig å dømme», sa en lokal politibetjent, Øyvind Aas, under en pressekonferanse før han fortsatte: «Det er for tidlig å kommentere motivene».

«Disse hendelsene ryster oss,» erklærte denStatsminister Erna Solberg, som tilbrakte sin siste dag i vervet onsdag. Hans etterfølger, den Arbeider Jonas Gahr Støre kom til makten i et vanskelig miljø.

You may also like

Leave a Comment