Home » Norge, kvinnehåndballens store klassiker

Norge, kvinnehåndballens store klassiker

by Peter Østbye

«Vi liker hverandre veldig godt, vi jobber sammen, det er en vennlig forening som vi har et tillitsforhold til. Det har vært en spesiell finale lenge», understreker treneren til det franske laget, Olivier Krumbholz.

Historien til fransk kvinnehåndball er uløselig knyttet til sølveventyret i VM 1999 i Norge og en finale foran 11.000 tilskuere, inkludert Kongen av Norge, i Lillehammerhallen.

To overtid, franske kvinner som hadde siste ballbesittelse ved slutten av ordinær tid, deretter første overtid, to keepere født samme dag (Valérie Nicolas for Frankrike og Cecile Leganger for Norge) og i brann, og en seier, som var til slutt vunnet av skandinavene: alle ingrediensene var der for å legge det solide grunnlaget for en rivalisering.

Demonstrasjonen i 2017

Det vil imidlertid være nødvendig å vente mer enn et tiår for å prøve igjen. Scenariet for finalen i verdensmesterskapet i 2011 i Sao Paulo er imidlertid uten sjarm for franskmennene, slått tørt (32-24).

Med et generasjonsskifte og tilbakekomsten av trener Olivier Krumbholz er franskmennene frigjort fra mindreverdighetskomplekset de kan ha følt mot nordmennene i VM 2017 med en defensiv demonstrasjon (23:21).

«Vi kvelte dem så mye at de ikke orket mer. Under de siste norske angrepene hadde vi følelsen av at de sa til seg selv: «Vel, ok, vi går, men det kommer til å bli vanskelig», minnes Béatrice Edwige, sjef for fransk forsvar.

You may also like

Leave a Comment