Home » Norge vil bevilge ytterligere 308 millioner euro til forsvar. Euro

Norge vil bevilge ytterligere 308 millioner euro til forsvar. Euro

by Gabriel Scott

– Selv om Russlands angrep på Norge er usannsynlig, må vi erkjenne at vi har en stadig farligere og mindre forutsigbar nabo i øst, sa forsvarsminister Odd Roger Enoxen på en pressekonferanse om Russlands invasjon av Ukraina.

Statsminister John Gahr Store sa tidligere fredag ​​at han ønsker ytterligere 3,5 milliarder euro i år. kroner for å styrke det norske forsvaret og sivilforsvaret.

Statsministeren sa til Norges NATO-parlament at pengene skal brukes til å styrke landets evne til å «forebygge, avskrekke og motvirke digitale angrep».

– Dette er nødvendige tiltak fordi vi står overfor et stadig mer uforutsigbart og aggressivt russisk regime, sa Gahr Store. Han la til at Russlands president Vladimir Putin hadde «økt beredskapen til sine atomstyrker», noe som «bidro til en allerede spent situasjon».

Norge er «NATOs øye i nord», sa statsministeren.

I en tale til Ukraina om parlamentet nevnte Gahr Store at Norge forberedte seg på en «nødsituasjon» med opptil 100 000 ankomster. Flyktninger.

«Vi vet ikke hvor lenge krigen vil vare og hvor lenge [žmonių] vil komme hit. Men det vil definitivt være en historisk test for oss, sa han.

You may also like

Leave a Comment