Home » Norge Regjeringen øker grensebeskyttelsen mot Russland, utelukker ikke …

Norge Regjeringen øker grensebeskyttelsen mot Russland, utelukker ikke …

by Connie Nielsen

Den norske regjeringen kunngjorde fredag ​​at den vil trappe opp grensesikkerheten til Russland i nord, midt i frykt for en tilstrømning av russiske immigranter. Den eneste grenseovergangen i Storskog ble ikke stengt.

– Den militære mobiliseringen i Russland og et mulig innreiseforbud for russiske statsborgere øker risikoen for ulovlig kryssing av den norsk-russiske grensen, understreker justis- og kriseminister Emilie Enger Mehl i pressemeldingen.

Og hun la til: «Om nødvendig vil Norge raskt stenge grenseovergangen, noe som kan skje kort tid før».

Et politihelikopter med evne til å oppdage lovbrytere ble sendt til den 198 kilometer lange grensen fredag.

Den norske regjeringen begrenset i mai utstedelsen av visum til russere, spesielt de som reiser for turisme.

Tidligere denne uken steg antallet personer som ankom fra Russland ved Storskog-grenseovergangen til 400 per dag og sank deretter, sannsynligvis på grunn av kontroller og overbelastning på russisk side. Fredag ​​ble det igjen observert økt trafikk.

Norsk TV NRK ble sendt mandag fra byen Kirkenes nær grensen mellom Norge og Russland, hvor hun snakket med russere som sa de hadde flyktet fra den militære mobiliseringen som president Vladimir Putin kunngjorde. Ifølge respondentene har prisene på bussbilletter fra Murmansk til Norge økt betydelig. For noen dager siden var transportkostnaden 600 euro, nå er den allerede 1000 euro. (TRYKK)

vinne / Tebe /

You may also like

Leave a Comment