Home » Norge Statsministeren omstrukturerte regjeringen, sjefen mistet kontoret sitt…

Norge Statsministeren omstrukturerte regjeringen, sjefen mistet kontoret sitt…

by Connie Nielsen

Statsminister Jonas Gahr Store fra Arbeiderpartiet rekonstruerte regjeringssammensetningen mandag. Utenriksdepartementets sjef Anniken Huitfeldt trakk seg etter at media avslørte at ektemannen handlet med aksjer i statseide selskaper, også i forsvarsindustrien.

Nåværende klima- og miljøminister Espen Barth Eide, medarbeider til tidligere statsminister Jens Stoltenberg og nåværende generalsekretær i NATO, er utnevnt til ny leder for norsk diplomati.

Huitfeldt uttalte seg nylig negativt i presseartikler som avslørte at ektemannen hadde foretatt en rekke transaksjoner med aksjer i statseide selskaper, inkludert våpenselskapet Kongsberg. Ifølge media kan forretningsmannen ha brukt konfidensiell informasjon. Utenriksdepartementets leder innrømmet hennes feil, men forsikret at hun ikke visste noe om ektemannens virksomhet.

Mediene avslørte også en lignende interessekonflikt i saken til opposisjonsleder Erna Solberg fra Høyre. Mannen hennes skal ha handlet med aksjer i statseide selskaper da Solberg var norsk statsminister fra 2013 til 2021.

Premier Store gjorde også endringer i andre departementer, og utnevnte totalt syv nye ministersjefer, inkludert to som endret ansvar. Kommentatorer sier at gjenoppbyggingen er knyttet til Labours første nederlag på nesten 100 år mot de konservative i lokalvalget i september og et ønske om bedre seertall. Det spekuleres i at Huitfeldts avgang også kan gjøre det vanskeligere for Solberg å komme tilbake til makten. (grøt)

Profit/AP/

You may also like

Leave a Comment