Home » Norsk Eurovision Song Contest – Fallen Angels relatert til 80-talls glamour / Artikkel

Norsk Eurovision Song Contest – Fallen Angels relatert til 80-talls glamour / Artikkel

by Connie Nielsen

Musikeren ble fremtredende i 2015 da singelen hans «Sjeiken» ble hymnen til årets skoleelever. Det skal bemerkes at TIX er en av medforfatterne til superhiten «Sweet but Psycho». Eurovisionsangen hans «Fallen Angels» kan derimot stilistisk beskrives som en elektropopballade som refererer til 80-tallets glamour. Selv om sangen ble kritisert av musikkjournalister for sine klisjeer, ble den en kommersiell suksess på de norske musikklistene.

Teksten til sangen «Fallen Angels»:

«Hva kan jeg si
Jeg kan ikke tvinge henne til å bli
Når jeg vet at hun er så høy
Hvordan kunne hun noen gang elske
noen som meg
Hun er utenfor rekkevidde
Her i mørket, i hullet i hjertet mitt
Jeg kjemper mot alle demonene mine og prøver å rive meg i stykker
Og jeg er fortsatt ikke sikker
Det du noen gang har sett – i meg
Nei
Jeg er en fallen engel
Og uansett hvor hjertet mitt er, kan jeg aldri gjøre det
Nå himmelen – til deg
Hun er så langt borte fra denne verden
Jeg kan aldri være sammen med henne
For jeg vet at himmelen er ditt hjem
Det er der engler hører hjemme
Og det ville ikke vært rettferdig
Hvis jeg holder deg her nede
Her i mørket, i hullet i hjertet mitt
Jeg kjemper mot alle demonene mine og prøver å rive meg i stykker
Og jeg er fortsatt ikke sikker
Det du noen gang har sett – i meg
Nei
Jeg er en fallen engel
Prøv å fly, men jeg klarer ikke
Og du trenger å vite
At det er greit å la meg gå
For uansett hvor hjertet mitt er, er det ingen måte jeg noen gang vil gjøre det
Nå himmelen – til deg
Jeg er en, jeg er en fallen engel
Jeg er en, jeg er en fallen engel
Og jeg er fortsatt ikke sikker
det du noen gang så i meg
Nei
Jeg er en fallen engel
Prøv å fly, men jeg klarer ikke, så
Bare la meg gå
For uansett hvor hjertet mitt er, er det ingen måte jeg noen gang vil gjøre det
Nå himmelen – til deg»

KONTEKST:

Finalen i Eurovision Song Contest 2021 finner sted 22. mai, semifinalen 18. og 20. mai. Konkurransearrangørene har utviklet flere scenarier for å sikre at konkurransen foregår under ulike epidemiologiske forhold.

På grunn av den nye koronaviruspandemien har Eurovision Song Contest 2020 blitt avlyst. Det var planlagt å finne sted i Rotterdam, da den nederlandske representanten Duncan Lawrence vant finalen i Eurovision Song Contest i 2019 med balladen «Arcade», og dermed ga Nederland rett til å være vertskap for neste konkurranse. Nederland vil utøve denne retten i 2021.

Eurovision-reglene sier at 2021-konkurransen vil være åpen for nasjonale nominerte som ble nominert i 2020, men ikke sangen som vant i fjor. Også Samanta Tīna, vinneren av den latviske nasjonale utvelgelseskonkurransen «Supernova» i 2020, vil reise til Rotterdam med sangen «The Moon is Rising». Hun skal delta i den andre semifinalen i konkurransen 20. mai.

En feil i artikkelen?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker tekst og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende tekst for å redigere!

You may also like

Leave a Comment