Home » Norsk mistenkt med knivstikking tatt i medisinsk varetekt, hypotese om psykisk lidelse favorisert

Norsk mistenkt med knivstikking tatt i medisinsk varetekt, hypotese om psykisk lidelse favorisert

by Thure Lindhardt

Tesen om sykdommen vil bli bekreftet på dette stadiet av etterforskningen av knivangrepet i Norge, som førte til at fem døde og tre ble såret torsdag, estimerte norsk politi fredag ​​(15. oktober) på grunn av økende spørsmål om mental helse hos forfatterne. .

«Vi lar døren stå åpen for andre hypoteser»la inspektør Per Thomas Omholt til på en pressekonferanse. Politiet hadde tatt hensyn til utgangsteoriene «Sinne, hevn, impuls, jihad, sykdom og provokasjon», han forklarte.

Disse uttalelsene forsterker tvilen om den psykiske helsen og dermed straffansvaret til Espen Andersen Brathen. Brathen, en dansk statsborger, vokste opp i Norge og tilbrakte mesteparten av sitt voksne liv i Kongsberg, en by med 25 000 innbyggere i Sørøst-Norge, hvor han utførte angrepet.

37-åringen satt fredag ​​i varetekt i fire uker, mistenkt for islamistisk radikalisering, de to første i fullstendig isolasjon. I stedet for å sitte i fengsel, blir han holdt på et medisinsk anlegg, sa aktor Ann Iren Svane Mathiassen. Som et resultat ble Brathen overført til en psykiatrisk institusjon torsdag kveldmeg Svane Mathiasen, «En vurdering av helsen hans».

Psykiatrisk kompetanse

Han gjennomgår en psykiatrisk vurdering av eksperter for å avgjøre om han kan holdes strafferettslig ansvarlig for handlingen sin. Konklusjonene i denne uttalelsen bør først presenteres etter flere måneder.

Når angrepene, sier de, tegn på en. bære «Terroristlov», myndighetene ser nå ut til å lene seg mot den vanvittige hypotesen.

— Det er ingen tvil om at handlingen i seg selv ser ut til å være en terrorhandling, men nå er det viktig at etterforskningen skrider frem og mistenktes motiver avklares.sa leder for den norske hemmelige tjenesten (Politiets Sikkerhetstjeneste, PST), Hans Sverre Sjovol, torsdag. «Han er en person som har pendlet frem og tilbake i helsesystemet en stund»hadde han understreket.

Ifølge regionpolitimester Ole Bredrup Sæverud ble Brathen, som hadde konvertert til islam, forfulgt pga. «Frykt knyttet til radikalisering». Mr. Sjovol sa også at de hemmelige tjenestene «Visste» av den mistenkte uten å spesifisere informasjonen som er tilgjengelig for PST eller iverksette spesifikke tiltak.

Kongsberg-politiet ble varslet av vitner klokken 18.13 onsdag som så en mann bevæpnet med pil og bue skyte forbipasserende i nærheten av et supermarked og forårsake panikkscener. Den mistenkte ble arrestert trettifire minutter senere. Politiet sa 18. oktober at ofrene ble drept med kniver i stedet for buer. Det er fire kvinner og en mann mellom 50 og 70 år.

Oppdatering 18. oktober kl. 15.50: Endring av passasjene som provoserer frem et angrep med baugen, hvorved norsk politi 18. oktober opplyste at ofrene ble drept med knivene.

Verden med AFP

You may also like

Leave a Comment