Home » Gonet: Markedsnyheter fra 16. desember

Gonet: Markedsnyheter fra 16. desember

by Thure Lindhardt

Dow +1,08 %, S&P 500 +1,63 %, Nasdaq + 2,15 %, Russell 2000 +1,65 %, SOX + 3,69 %, Eurostoxx + 0,37 %, SMI + 0,96 % .

Wall Street bløffer eller er uforbederlig, vi får se … Markedet venter klokt fra kl. 20.00, noterer seg Feds foreslåtte utelatelse av renten, og forbereder seg på å lytte til Jerome Powell, som er kl. 20.30 til brygge. Det minste er at Fed-sjefen nok en gang vil lykkes med å hviske de rette ordene i øret på børsen, som vil ta av som en mann etter talen hans. Og likevel er samtalen mer aggressiv enn forventet, noe som ville ha brakt indeksene i kne, men investorer setter stor pris på at Federal Reserve gir dem en tett kalender med renteøkninger beregnet for 2022, 2023 og til og med 2024 handelsgulv som Fed har kontroll over båten til den «amerikanske økonomien», og at Jay Powells rolige, selvsikre, selvsikre tone vil gjøre resten, ah den store gutten som er aksjemarkedet, forsikret pappa meg i går kveld! Som en side skal det bemerkes at styringsrentenivået som forventes av økonomer mot slutten av 2024 vil forbli nesten det samme, noe som også er svært nyttig, selv om tempoet for å nå det økes.

Nærmere bestemt har Fed kunngjort at den vil øke nedtrappingen fra 15 milliarder dollar til 30 milliarder dollar per måned, noe som bør gjøre det mulig å avslutte dette bistandsprogrammet som ble lansert som en del av pandemien våren 2022. Federal Reserve planlegger nå tre rater. økninger (25 basispunkter hver) per år 2022, tre til i 2023 og to til i 2024. Powell påpeker at det ikke vil være absolutt nødvendig å vente mellom slutten av nedtrappingen og den første renteøkningen vi ser mellom mars ( rundt 50 % sannsynlighet i markedet i morges) og mai for det første utbruddet.

Powell sier at Fed ikke er bak rentekurven: «Jeg tror det var et viktig skritt. Jeg tror dataene vi fikk på senhøsten var et veldig sterkt signal om at inflasjonen er mer vedvarende, høyere og at risikoen for at den holder seg høy lenger har økt. Og jeg tror vi reagerer på det nå og vil fortsette å justere politikken vår. Så jeg vil ikke si at vi er bak kurven. Snarere vil jeg si at vi nå er i en posisjon til å ta de nødvendige skritt for å løse alle problemer, inkludert overdreven inflasjon. ”Fed-sjefen advarer også om at frekvensen av arbeidsmarkedsdeltakelse ikke er så god som forventet, men at Federal Reserve kan øke kvoten før full sysselsettingsmandat er nådd. Her er den, absolutt ikke Shakespeare eller Molière, men den har fordelen av å spørre oss om mannen hans, markedet har Powell …

Wall Street bløffer derfor, aksjeindekser faller etter at finansmannen plystret for slutten av pausen, eller uforbederlige aksjeindekser som stiger i fullstendig fravær av reaksjon fra obligasjonsmarkedet. Husk her at ungdomsaksjemarkedet og voksenobligasjonsmarkedet er mye mer rasjonelle enn deres brennende lillebror. Men avkastningskurven sa ikke et ord i går, som hypnotisert av Jerome Powell. Den korte enden av kurven beveger seg ikke (2 år), mens på 10 til 30 års fronten øker yieldene mellom 1,5 og 3 basispunkter. Denne morgenen bringer de 10 årene tilbake 1,45%, det er et ekte slott av Sleeping Beauties, der obligasjonsmarkedet ser ut til å ha låst seg. Vi vet at dyret kan ta litt tid å reagere, så vi får se hva det er i dag, aksjene vil se det også, så la oss holde oss stoiske uten, selvfølgelig, å miste gleden av å se nivåene på indeksene i dag. i morgen.

S & P500-indeksen (SPX) er i ferd med å komme seg fra sitt psykologiske nivå på 4700 poeng, Nasdaq100 (NDX) er opp 3,5 % fra sitt daglige laveste nivå og VIX er ned 12 % til 19,29. Vi kjøper svakheten som ble generert mandag og tirsdag og konsentrerer oss om såkalte favorittaksjer som Nvidia (NVDA + 7,5%), Apple (AAPL + 2,85%), Intel (INTC + 1,95%) eller fremfor alt også Microsoft (MSFT) + 1,92). %). Vekstaksjer foretrekkes fremfor verdiaksjer. Dagens podium består av teknologi, verktøy og helsetjenester for SPX, med den eneste sektoren som endte dagen i rødt for SPX, energi. Hvis vi ser på de andre aktivaklassene, forteller vi oss selv at Jerome Powell sannsynligvis har et hemmelig talent for anestesileger. Gull holder på 1 785 dollar per unse, dollaren prøver å ta seg opp igjen, men faller raskt inn i linjen, EUR / USD handles til 1,1300 i morges. Oljen steg litt til 71,82 dollar per fat WTI Light Crude.

I det minste foreløpig ser det ut til at ingen bryr seg, men forholdet mellom Washington og Beijing ser ut til å bli dårligere igjen. Rapporter utgitt over natten tyder på at det amerikanske handelsdepartementet har satt mer enn 20 kinesiske selskaper, inkludert noen bioteknologiselskaper og chipmakere, på en restriktiv «enhetsliste» over amerikanske selskaper (kilde: Financial Times).

I dag er det sentralbankens supertorsdag. Først Bank of England (BoE), hvis beslutning om et annet møte på rad er nært forestående. Hvis dataene tyder på en renteøkning, vil usikkerhet rundt Omicron føre til en pause, ifølge Bloomberg Economics. Så er det den europeiske sentralbanken (ECB), som ifølge Bloomberg Economics skal kunngjøre slutten av PEPP og utvidelsen av verdipapirkjøpsprogrammet. I denne forbindelse er ECBs nye inflasjonsprognoser ganske moderate, noe som kan gi Christine Lagarde litt spillerom til å kjøpe seg tid. Om nødvendig må euroen overvåkes nøye, noe som kan gli mot dollaren. Norge kan ta noen grep i dag ettersom Norges Bank går med på å heve styringsrenten med 25 basispunkter til 0,5 %, selv om bruken av Omicron gjør det mindre sannsynlig. Tyrkia forventes å fortsette sin lempingspolitikk og ta sitt fjerde kutt på rad, denne gangen med 100 basispunkter. President Erdogan erstattet to visefinansministre i morges, antagelig for å oppmuntre til mer fleksibel politikk. Den sveitsiske nasjonalbanken forventes å holde styringsrenten på -0,75 %, med oppmerksomheten rettet mot hvordan SNB-tjenestemenn vil beskrive sveitserfrancen (tilfeldig forsøk: dyrt? Svært dyrt? Uutholdelig dyrt?).

Den «fenomenale hastigheten» som Omicron-stammen ekspanderer med i Storbritannia vil resultere i økte sykehusinnleggelser i løpet av høytiden, kunngjorde Chris Whitty, medisinsk sjef for England. Tyskland rasjonerer vaksiner på grunn av mangel. Apple utsetter hans retur til kontoret på ubestemt tid, og Morgan Stanley ber noen av de ansatte om å jobbe hjemmefra. New Zealand og Indonesia rapporterer sine første tilfeller av Omicron. Det er rekordhøye infeksjoner i New South Wales. Canada oppfordrer innbyggerne til å unngå å reise.

Dagens store dag med utgivelser, spesielt PMI-indeksene for desember og en rekke sentralbankbeslutninger som nevnt ovenfor: Sveits (09:30), England (13:00) og ECB (13:45). I USA er vi heller ikke ledige med byggetillatelser, ukentlige søknader om arbeidsledighetstrygd og Philly Fed-indeksen (14:30), deretter industriproduksjon (15:15).

Novartis vil kjøpe tilbake 15 milliarder dollar av sine egne aksjer. Ifølge Manager Magazin forventes Volkswagen-salget å være i underkant av 9 millioner biler i 2021. Intel vil investere 7 milliarder dollar i en ny fabrikk i Malaysia og skape 9000 arbeidsplasser. Vontobel overtar SFA-virksomheten til UBS med eiendeler på 7,2 milliarder franc. Varmt foran! Reddit arkiverer en fil for å bli offentlig i USA.

Over natten og denne morgenen trender asiatiske indekser høyere, drevet av Fed og Wall Street. Tokyo øker 2,13 %, Hong Kong 0,25 %, Shanghai 0,75 % og Seoul 0,57 %. Fremtidens SPX vil fortsette sin oppgang og få 0,6 %, mens vi i Europa, en gang ikke vanlig, lar oss ruse og Eurostoxx vil åpne nesten 2 %. Det er sprøtt hva litt klarhet kan gjøre for aksjemarkedene, det er også sprøtt hvor stille obligasjonsmarkedet er, det er den siden jeg ville sett i dag.

You may also like

Leave a Comment