Home » Sluttspill for verdenscupen. Hva må skje for at Polen skal bli sådd?

Sluttspill for verdenscupen. Hva må skje for at Polen skal bli sådd?

by Thure Lindhardt

  • Det polske landslaget tapte 2-1 i den siste kvalifiseringskampen mot Ungarn. Verdensmesterskap. Som et resultat ble sjansene deres for å satse i den første fasen av sluttspillet svært små
  • Kampene på tirsdag (20.45) vil avgjøre om polakkene skal spille hjemme- eller bortekamper. Du kan lese anmeldelsene deres på Onet Sport
  • Hvis vi ikke er seedet, kan vi møte en gigant i første runde. Spillet inkluderer blant annet italienere
  • Du kan finne flere slike historier på Onet-hjemmesiden

Mislykket til slutt

Mandag spilte det polske landslaget mot Ungarn på slutten av gruppespillet i VM-kvalifiseringen. Vårt PGE Narodowy-lag tapte 2-1. Denne kampen var ikke ubetydelig ettersom sluttspillet fortsatt handlet om seier, noe som ville være veldig verdifullt for laget vårt. Dette ville bety at vi i den første fasen av sluttspillet (som er to etapper og har spilt en kamp om gangen) – skulle spille på hjemmebane.

Resten av teksten under videoen.

Som kjent ble det ikke noe møte med blant andre ungarerne Robert Lewandowski, Kamil Glik og Grzegorz Krychowiak. Paulo Sousas beslutning om å forlate vår kaptein og forsvarsstøtten i ham er fortsatt vanskelig å forstå.

Vanskelig situasjon

Laget vårt må derfor vente på resultatene fra tirsdagens kamper og på trekningen som finner sted 26. november.

Vi vil definitivt være foran laget fra gruppe J (Nord-Makedonia). Skal settes opp så alle muligheter som presenteres må skje:

  • Finland (hjemme) vil ikke vinne eller vinne, men å ha en dårligere målrekord enn polakkene
  • Wales taper (hjemme mot Belgia) og har en dårligere målrekord enn polakkene OG Tsjekkia vil tape, spille uavgjort eller vinne for å ha dårligere målrekord enn polakkene (de spiller hjemme mot Estland)
  • Tyrkia vil ikke vinne (borte fra Montenegro) OG Norge (borte fra Nederland) vil ikke vinne ELLER Nederland vil tape for å ha en dårligere målrekord enn polakkene

Kampene finner sted klokken 20.45 og du kan lese rapporten på Onet Sport.

Hvem kan vi leke med? Vi vet ennå ikke svaret på dette spørsmålet, da kvalifiseringsrundene i alle grupper ennå ikke er fullført. Når vi er klare, kan vi spille med noen fra gruppen: Wales, Nord-Makedonia, Tyrkia, Finland, Tsjekkia, Østerrike. Hvis vi ikke er seedet, kan våre rivaler være: Portugal, Skottland, Russland, Italia og Sverige. Som du kan se, er forskjellen betydelig.

Hva er sluttspill?

Sluttspill er en tilleggskamp i kampen om VM i Qatar. Tolv lag kjemper om tre plasser i den europeiske sonen. Sluttspillvinnerne blir med de ti lagene som vinner sine kvalifiseringsgrupper. Det er ti grupper og kun lagene som blir nummer to i kvalifiseringsrundene spiller. I tillegg er det de to vinnerne av League of Nations-gruppene, som ikke får direkte opprykk og ikke kvalifiserer seg til sluttspillet gjennom kvalifisering.

Hvordan fungerer det egentlig?

De tolv lagene er delt inn i tre ruter med fire lag hver. På denne måten danner de semifinalepar og vinnerne deres må møte en kamp mot hverandre om opprykk til verdenscuppen. Det er viktig at det kun blir én kamp i hver av de to rundene – ingen omkamp.

Først plasseres de seks kvalifiserte lagene med best antall poeng (andreplasser). Disse lagene vil garantert spille første runde på hjemmebane. De resterende fire lagene og to lag fra League of Nations vil bli trukket ut blant dem. I sluttspillsfinalen spiller ikke settingen noen rolle lenger. Uavgjort i november eller desember avgjør hvem som skal spille den avgjørende kampen som hjemmelag.

Hvem er sådd?

Når første sluttspillrunde er trukket, vil lagene som samler flest poeng i kvalifiseringsrundene seedes. Det er imidlertid viktig at på den samlede tabellen over lagene på andreplass, teller ikke poengene mot lagene på sjetteplass. Alt fordi noen grupper har fem lag.

For Polen er dette svært viktig informasjon, fordi i sammendragstabellen som lagene er seedet på grunnlag av, blir ikke poengene og målene som er scoret av San Marino lagt sammen. Derfor må vi trekke seks poeng fra prestasjonene våre.

You may also like

Leave a Comment